Ψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών – Σύγκρουση Τσίπρα Κουτσούμπα στη Βουλή

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή σημειώθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού και του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος στον απόηχο της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με 153 ψήφους εγκρίθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών από την Ολομέλεια της Βουλής. Εκτός των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισαν ακόμη 8 βουλευτές. «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είπαν οι: Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρος Δανέλλης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Ελενα Κουντουρά.
Ο πρωθυπουργός Τσίπρας μετά την χαρακτηριστική επίλυση των σχεδιασμών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν θέλω να αναφερθώ ούτε στο σλαβομακεδονικό αλφαβητάρι που μοίραζαν οι κομμουνιστές στην Τασκένδη στα παιδιά των Σλαβομακεδόνων μαχητών του ΔΣΕ. Δεν θέλω να αναφερθώ ούτε στους 70.000 πρόσφυγες του εμφυλίου που το ελληνικό κράτος τους στέρησε το δικαίωμα το 1983 να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ούτε θα αναφερθώ τόσο στην Σλαβομακεδόνισσα Ειρήνη Γκίνη / Μίρκα Γκίνοβα, την πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στον εμφύλιο. Κομμουνίστρια. Αυτές τις ερινύες σας να τις αντιμετωπίσετε μόνοι σας».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε πολύ έντονο ύφος απάντησε στον πρωθυπουργό:

»Τα όπλα που την εκτέλεσαν έγραφαν «made in USA». Ήταν αμερικάνικα. Την Αμερική που εσείς προσκυνάτε”.

«Είναι ντροπή σας. Αίσχος, βάζετε στο στόμα σας την Μίρκα Γκόνοβα. Τολμάτε να βάζετε στο στόμα σας μια ηρωίδα του ΚΚΕ την οποία σκότωσαν αμερικανικά όπλα. Αφήστε στην άκρη τους τιμημένους ήρωές μας. Είστε τσιράκια των Αμερικάνων», είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Νωρίτερα ο Δ. Κουτούμπας, αναφερόμενος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επιδίωξαν να εμφανίσουν την συμφωνία σαν …«δικαίωση των αγώνων του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ» είχε αναφέρει: «Ποτέ δεν σταθεί η σημαία του ΕΑΜ δίπλα στην σημαία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ».
Πηγή:www.imerodromos.gr/

YOU MIGHT ALSO LIKE