" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

Σχετικά με εμάς

Αποστέλλουμε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς σε όλους και όλες, ωστόσο πρώτα από όλα οφείλουμε να σας συστηθούμε. Είμαστε μια ομάδα νέων ερευνητών, επιστημόνων με ποικίλες ιδιότητες, ιστορικών, αρχαιολόγων, φιλολόγων, δημοσιογράφων, πολιτικών επιστημόνων, κοινωνιολόγων και πολλών άλλων ειδικοτήτων, με ένα κοινό άξονα στις θέσεις μας. Να προσφέρουμε πληροφορίες που θα βοηθήσουν να κατανοήσετε τη θέση σας, να αφυπνιστείτε και να δράσετε. Το μεγαλύτερο όπλο μας είναι, πως η ”εκστρατεία” μας πηγάζει από το νεανικό πάθος που διακατέχει έναν νεαρό επιστήμονα, ο οποίος γεμάτος όρεξη για ζωή, μόλις έχει δώσει τον όρκο του, γεμάτος ορμή και διάθεση να υπηρετήσει αυτό για το οποίο αγωνίστηκε αυτός και η οικογένεια του, ξεκινάει έναν ακόμα «αγώνα».

Ένας από τους βασικούς λόγους που οδηγηθήκαμε σε αυτή την κίνηση είναι η απάθεια της πλειοψηφίας του πνευματικού και ακαδημαϊκού κόσμου της χώρας μας, που έχει εγκαταλείψει τον λαό και τον έχει αφήσει έρμαιο στις ορέξεις των ξένων και ντόπιων συμφερόντων. Η αλήθεια αποκρύπτεται σε μόνιμη βάση, ο φόβος έχει παντρευτεί με την απάθεια γεννώντας τη «κοινωνική αφασία». Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια επιστημονική ένωση που «θωρακίζει» την πληροφόρηση από οποιαδήποτε συμφέροντα. Χαράζουμε τη δική μας γραμμή, με μόνη χρηματοδότηση τον μόχθο μας, την αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε και τα πιστεύω μας. Ερχόμαστε για να σας δώσουμε το όπλο που είναι απαραίτητο για να βγούμε από την ανέχεια που μας έχουν οδηγήσει. Το όπλο αυτό είναι η αφύπνιση, ο πολιτικός αλφαβητισμός, η ταξική συνείδηση και η γνώση της ιστορίας, καθώς και η επαναπροσέγγιση με της τέχνες, τα πολιτισμικά αγαθά και τις αξίες που αυτά διέπουν. Μακριά από αυτά που επιλέγει η άρχουσα τάξη να διδάσκει και να διασπείρει μέσω των μέσων που ελέγχει, με συντροφιά όμορφες νότες, συζητήσεις αλλά και ισχυρή επιστημονική κατάρτιση ερχόμαστε να σας συντροφεύσουμε και να γίνουμε μία μεγάλη παρέα αλληλεγγύης στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

Στόχοι:

1) Θα δημοσιεύονται ιστορικά γεγονότα, θα διαφαίνεται η αλήθεια και το βάρος των ευθυνών. Θα παραθέτονται ευρήματα από έγγραφα που έχουν προκύψει έπειτα από επίπονη ιστορική έρευνα, πηγές με αδιάσειστα στοιχεία οι οποίες συνθέτουν το παζλ των απαντήσεων στα ερωτήματα που θέτει καθημερινά ο λαός.

2) Θα δημοσιεύονται κείμενα ιστορικά, πολιτικές αναλύσεις καθώς και νομικές ή λογιστικές συμβουλές προς αποφυγή λαθών αλλά κυρίως προς ενημέρωση των δικαιωμάτων μας. Τι όπλα μπορούμε να έχουμε καθημερινά απέναντι στο κράτος και τον ιδιώτη για τον οποίο εργαζόμαστε.

3) Σκοπεύουμε να φέρουμε σε επαφή το κόσμο με τις τέχνες και τα πολιτιστικά δρώμενα ώστε να επαναπροσδιορίσει τη θέση και τη σχέση του με αυτά, να διευρύνει τους ορίζοντες του μέσω της μουσικής, της ιστορίας, του θεάτρου, της λογοτεχνίας, της φιλοσοφίας, των κοινωνικών επιστημών και μέσω μιας εκλαϊκευμένης ερμηνείας της πολιτικής οικονομίας. Οφείλουμε να προστατέψουμε την ιστορική μνήμη και τον πολιτισμό.

4) Θα πραγματοποιούνται ζωντανές εκπομπές στις οποίες θα μπορείτε να στέλνετε τις παρατηρήσεις σας και να παρακολουθείτε συζητήσεις με θέματα που και εσείς θα ζητάτε.

5) Μέσω της ιστοσελίδας μας ,θα μπορείτε να παρακολουθήσετε μια σεβαστή ποικιλία ντοκυμαντέρ αλλά και ταινιών, καθοριστικές για προβληματισμό, συμπεράσματα και γόνιμο διάλογο. Επίσης, ο επισκέπτης θα μπορεί παράλληλα με την ανάγνωση των γραπτών, να ακούσει μουσική μέσα από επιλεγόμενες λίστες.

6) Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα κάνουμε μια απόπειρα να προτείνουμε λύσεις. Προτάσεις για να σας δείξουμε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος, πραγματικά δημοκρατικός, ανθρωπιστικός και καθαρά κοινωνικός, όπου αυτοί που παράγουν τον πλούτο, θα είναι δυνατό να τον απολαμβάνουν. Ο δρόμος αυτός όμως είναι δύσκολος και μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουμε να τον περπατήσουμε. Ωστόσο θα πρέπει να επανεξετάσουμε και να απορρίψουμε το πολιτειακό, οικονομικό σύστημα που κυριαρχεί. Μέσα από αυτή την επαναξιολόγηση να χτίσουμε τις θέσεις εκείνες για τις οποίες όλοι θα πρέπει να κάνουμε τη νέα «έφοδο στον ουρανό».

Γεμάτοι όρεξη, είμαστε πρόθυμοι να προβληματίσουμε και να προβληματιστούμε, να φέρουμε τις γνώσεις και τις επιστήμες μας κοντά στο λαό διότι επιστήμονας που δεν θέτει τις ικανότητες του για το καλό της πλειοψηφίας και την εξέλιξη της κοινωνίας δεν ωφελεί πραγματικά. Μαζί θα μελετήσουμε, θα ακούσουμε μουσική, θα δούμε ταινίες, θα κάνουμε ταξίδια στο χρόνο, στο κινηματογράφο, στις τέχνες, στις αξίες και τα ιδανικά που ο κόσμος του ανταγωνισμού και των αριθμών θέλει να διώξει. Πρέπει όμως να ξεπεράσουμε όλες τις προκαταλήψεις και την ημιμάθεια με την οποία μας έχουν ποτίσει και να ενωθούμε. Δείτε πως μέσα από την ενημέρωση και τη συσπείρωση θα βγούμε από το σκοτάδι που ζούμε. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή, μέσα από την πληροφόρηση, την παιδεία και τη ψυχαγωγία θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε, έχοντας ξεκάθαρα στο μυαλό μας την ευθύνη την οποία αναλαμβάνουμε και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, στωικά. Ας ευχηθούμε καλή αντάμωση λοιπόν μα κυρίως καλή αφύπνιση.

Εκ της διαχειριστικής ομάδος του SOLidarity web radio