ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: Συλλαλητήριο στις 12 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο την Τρίτη 12 Δεκέμβρη στις 5.30 μ.μ. στο Σύνταγμα διοργανώνει ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής συμμετέχει στο συλλαλητήριο και καλεί τις Ενώσεις Γονέων να συμμετάσχουν απαιτώντας «την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών του τραγικού αυτού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών σε όσους διαχρονικά έχουν εγκληματικές ευθύνες για την υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων υποδομών, διεκδικώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα όλων μας στις σύγχρονες ασφαλείς μεταφορές, κόντρα σε όσους βάζουν Τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας».

«Γινόμαστε ξανά όλων των νεκρών η φωνή- το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί». Με αυτό το σύνθημα η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο. «Ήταν και είναι αίτημα όλων των μαθητών και του λαού να αναδειχθούν όλες οι αιτίες και οι ένοχοι του εγκλήματος. Οι ευθύνες του κράτους, των κυβερνήσεων, της εταιρίας. Όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα θέλουν να ξεχάσουμε ότι ευθύνονται για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Να ξεχάσουμε ότι όλα τα κάνουν για το κέρδος. Για αυτό δεν ενδιαφέρθηκαν για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων αλλά για τα κέρδη της εταιρίας. Για αυτό άφησαν στην τύχη τους τις σιδηροδρομικές γραμμές, όπως κάνουν με όλες τις υποδομές γιατί βλέπουν τις ανάγκες μας ως κόστος. Το ίδιο που κάνουν στα σχολεία μας. Το ίδιο που βιώνουν οι γονείς μας», αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας στο κάλεσμά της.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). «Η οργή μας μεγαλώνει βλέποντας την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος από την κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρέτησαν την πολιτική που οδήγησε στα Τέμπη. Την πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών, του τεμαχισμού του ΟΣΕ, της ιδιωτικοποίησης του πιο κερδοφόρου τμήματός του, διατηρώντας την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του κομματιού που έμεινε στο Δημόσιο και είχε μεταξύ άλλων την ευθύνη για τις υποδομές. Αυτό το έγκλημα “έχει ιστορία” και είναι δίκαιο το αίτημα των οικογενειών των θυμάτων για διερεύνηση των ευθυνών σε βάθος 15ετίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του.

Κάλεσμα συμμετοχή στο συλλαλητήριο απευθύνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, «για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα».

«Όλων των νεκρών είμαστε η φωνή, το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί» τονίζει το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καλώντας στο συλλαλητήριο της Τρίτης στο Σύνταγμα. Καλεί και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής σημειώνοντας ότι «δε θα αφήσουμε κανέναν να συγκαλύψει το έγκλημα στο οποίο έχασαν τις ζωές τους 57 άνθρωποι!».

Πηγή: Ατέχνως

YOU MIGHT ALSO LIKE