Νεοφιλελεύθερη επίθεση – Του Ιάσονα Μπαγκέρη

Ελεεινή και σκληρά νεοφιλελεύθερη η κυβέρνηση της ΝΔ. Μιλούν για εθελοντές στον χώρο της Υγείας. Ακύρωσαν 4200 προσλήψεις που είχε δρομολογήσει ο Σύριζα,ενώ τώρα δεν κάνουν αυτές τις προσλήψεις ως όφειλαν. Η Ισπανία αυτή τη στιγμή προσλαμβάνει χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές και κρατικοποιεί της ιδιωτικές δομές υγείας. Εδώ το πάνε βήμα βήμα και θα δώσουν και πολύ μεγάλα ποσά ως αποζημίωση στους ιδιώτες κλινικάρχες και στους ιδιώτες μετόχους.Υποτίθεται ότι δεν ισχύουν οι δημοσιονομικοί κανόνες.Τότε γιατί η ελληνική κυβέρνηση φέρεται τόσο νεοφιλελεύθερα,στενόκαρδα και κυνικά;;; Γιατί δεν μας λέει τίποτα για τα hotspots,τις φυλακές,τους αστέγους,τους τοξικοεξαρτημένους;; Στη Μόρια οι γυναίκες φτιάχνουν μάσκες με τις ραπτομηχανές τους. Αντίστοιχα και στα νοσοκομεία ράβουν μάσκες. Οφείλουν να προστατεύσουν όσους ζουν στην Ελλάδα.

Θέμα πολιτικής βούλησης είναι,αλλά αυτή ήταν πάντα η ΝΔ. Στενόκαρδη,νεοφιλελεύθερη και πολύ σκληρή. Άκουσα τον Γεωργιάδη,τον Σταϊκούρα και τον Βρούτση. Είμαι έξαλλος μαζί τους. Δεν είπαν κάτι καινούργιο. Εξαγγελίες γενικές και αόριστες. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι σε αυτή τη φάση μόνο αν κόψεις χρήμα μπορείς να κρατήσεις την κοινωνία όρθια.Οφείλουν να πουν με ακρίβεια[με νούμερα δηλαδή]τα ποσά που θα πάνε σε ΕΣΥ [και τις προσλήψεις επίσης με νούμερα, που θα πρέπει να επιβεβαιώσουν και τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών], σε Οικονομία και στους εργαζόμενους.

Οφείλετε να καλύψετε όλο τον πληθυσμό.Οφείλετε να κλείσετε τα σούπερ μαρκετ τις Κυριακές [Όχι γιατί δεν έκαναν τζίρο την Κυριακή νεοφιλελεύθερα λαμόγια] και να δώσετε χρήματα σε κάθε πολίτη.Το Χόνκ Κόνγκ δίνει 1000 ευρω σε κάθε πολίτη..
Έπρεπε να πάρετε αντίστοιχα μέτρα σαν της Ισπανίας [20% του ΑΕΠ για Υγεία, Οικονομία και προστασία των εργαζομένων]. Εσείς παίρνετε μέτρα στο 2,% του ΑΕΠ. Το είπε ο Σταικούρας. Δεν το είπα εγώ. Επίσης ουσιαστικά ευνοείτε και προωθείτε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας [μειωμένο ωράριο και να πληρώνετε μέχρι 50% των μισθών των εργαζομένων]. Ουσιαστικά φαίνεται ότι πάτε να δημιουργήσετε ένα νέο εργατικό δίκαιο βαθιά αντικοινωνικό και αντεργατικό.

Είμαι απίστευτα εξοργισμένος.Όλες οι καπιταλιστικές χώρες κάνουν τα βασικά. Στις ΗΠΑ ο Τράμπ ρίχνει 1,3 τρις δολάρια για Υγεία, Οικονομία κτλ, αλλά παράλληλα περνάει ΔΥΣΤΥΧΩΣ και μια διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα σε μια επιχείρηση να μην δικαιολογεί την απόλυση ενός εργαζόμενου.

Ας μείνουμε όμως στην ΕΕ. Ας δει κανείς τι κάνει η Γερμανία και πόσα ρίχνει για Υγεία,Οικονομία και προστασία της εργασίας.
Ας δει κανείς επίσης τι κάνουν Πορτογαλία και Ισπανία..

Δεν θα πεθάνει μόνο κόσμος από τον covid 19 ή για άλλους λόγους αν κλατάρει το Σύστημα Υγείας και δεν υπάρχουν γιατροί να θεραπεύσουν τους ασθενείς. Θα πεθάνει και εξαιτίας άλλων λόγων που σχετίζονται με την εργασιακή επισφάλεια,την οικονομική αβεβαιότητα,την περαιτέρω εργασιακή απορρύθμιση και τα βοηθήματα πείνας.

Γιατί δεν καταθέτετε μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων Εδώ και τώρα.Το Σοκ στην Οικονομία που ανέφερε ο Άδωνις μετά το πέρας της Κρίσης γιατί φοβάμαι ότι θα θυμίζει »ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ» [καπιταλισμός της καταστροφής: η κρίση ως ευκαιρία].

Θα συνεχίσουμε να έχουμε υπομονή και να πειθαρχούμε,θα πιέζουμε και θα είμαστε ο ένας δίπλα στον Άλλον. Θα σας πιέζουμε τώρα και θα σας περιμένουμε στη ΓΩΝΙΑ ΜΕΤΑ.

YOU MIGHT ALSO LIKE