“Όποιος αγωνίζεται δε θα ‘ναι ποτέ σκλάβος” – Με Bella Ciao ο αποχαιρετισμός στον Sigaro των θρυλικών Banda Bassotti

 
Η είδηση λιτή, πριν δυο μέρες στο facebook της θρυλικής Banda Bassotti:

“Όποιος αγωνίζεται δε θα ‘ναι ποτέ σκλάβος. Αντίο Sigaro”: 

 

Il messaggio di cordoglio pubblicato sulla pagina Facebook della Banda Bassotti per la morte, avvenuta all’età di 62 anni, del chitarrista e frontman del gruppo Angelo Conti detto ‘Sigaro’. PROFILO FACEBOOK BANDA BASSOTTI +++ATTENZIONE LA FOTO NON PUO’ ESSERE PUBBLICATA O RIPRODOTTA SENZA L’AUTORIZZAZIONE DELLA FONTE DI ORIGINE CUI SI RINVIA+++ ++HO ? NO SALES EDITORIAL USE ONLY++

Έτσι έμαθε ο κόσμος για την απώλεια του Angelo Conti, γνωστότερου με το παρατσούκλι “Sigaro” σε ηλικία 62 ετών μετά από σύντομη ασθένεια. Από τους ιδρυτές της μπάντας εργατών από τη Ρώμη το 1981, ο Sigaro ήταν τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος, που κέρδισε αμέτρητους φίλους στην Ιταλία και το εξωτερικό για τη μουσική της και το πολιτικό της στιγμή, πάντα με δυναμική δράση και σαφή ένταξη υπέρ των καταπιεσμένων όπου γης.

Είτε υπέρ του λαού της Νικαράγουας, είτε της Παλαιστίνης, για να αναφέρουμε λίγα μόνο παραδείγματα, πάντα οι Banda Bassotti ήταν εκεί, όχι μόνο με τα τραγούδια τους, αλλά και έμπρακτα. Μια από τις σχετικάς πρόσφατες πρωτοβουλίες τους πριν μερικά χρόνια ήταν και η αποστολή ενός αντιφασιστικού καραβανιού στην Ουκρανία.
Είχαν έρθει αρκετές φορές και στην Ελλάδα, μια από αυτές στο φεστιβάλ της ΚΝΕ που συνέπιπτε με τα 90χρονα του κόμματος, με την εμφάνισή τους να έχει χαραχτεί στη μνήμη όσων παραβρέθηκαν, καθώς έπαιζαν στα Ιλίσια, όπου γινόταν τότε το φεστιβάλ ως το πρωί, χωρίς να τους πτοήσει η βροχή.
Το υπόλοιπα μέλη και οι φίλοι του συγκροτήματος, τον αποχαιρέτησαν όπως του άξιζε, με φέρετρο τυλιγμένο με την κόκκινη σημαία, υψωμένες γροθιές και bella ciao.
Πηγή: http://www.katiousa.gr/politismos/mousiki/opoios-agonizetai-de-tha-nai-pote-sklavos-bella-ciao-teleftaio-antio-ston-sigaro-ton-banda-bassotti/?fbclid=IwAR08kAlwmKBtKZsYAcTN0WnO1HHxBZiLHMuiobZdumMAqe3_02rKXTRPCGw

YOU MIGHT ALSO LIKE