Βενεζουέλα: 2,5 εκατομμύρια κατοικίες για μη προνομιούχους πολίτες κατασκεύασε η κυβέρνηση

«Σήμερα φτάσαμε το ορόσημο των 2,5 εκατομμυρίων κατοικιών» ανακοίνωση χθες Τετάρτη σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προσθέτοντας πως «όλοι οι βενεζουελάνοι θα έχουν ένα αξιοπρεπές, όμορφο και σωστό σπίτι. Θα το καταφέρουμε στο πλαίσιο του Σχεδίου για την Πατρίδα 2019-2025».

Η ανακοίνωση του Νικολάς Μαδούρο αφορά την συμπλήρωση της κατασκευής 2,5 εκατομμυρίων καινούργιων, εξοπλισμένων, κατοικιών που θα δοθούν σε μη προνομιούχες λαϊκές οικογένειες. Ο στόχος που έχει τεθεί από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας είναι η κατασκευή συνολικά 5 εκατομμυρίων κατοικιών που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα «Μεγάλη Αποστολή Κατοικία στη Βενεζουέλα (GMVV)» και που θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι το 2019.

Το πλάνο κατασκευής κατοικιών για μη προνομιούχες οικογένειες αλλά και άστεγους από το κράτος αποτελεί συνέχεια απόφασης που είχε πάρει ο Ούγκο Τσάβες το 2011 και η οποία υλοποιείται παρά τις οικονομικές δυσκολίες της καπιταλιστικής κρίσης και των διάφορων οικονομικών εμποδίων που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι της στην περιοχή.

Τον περασμένο Νοέμβρη, ο πρόεδρος Μαδούρο είχε ανακοινώσει την αύξηση των κρατικών κονδυλίων για την βελτίωση και ανακαίνιση υπαρχόντων κατοικιών, υπογραμμίζοντας ότι το δικαίωμα στην κατοικία αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα κάθε ανθρώπου.

Πηγή: Ατέχνως