Το Κ*ΒΟΞ μας δείχνει τους χώρους του προλαβαίνοντας την εκκένωση αστυνομίας-Ένα βίντεο που όλοι πρέπει να δούμε (vid)

Με βίντεό του που αναρτήθηκε σήμερα στο youtube το κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ πραγματοποιεί ξενάγηση στους χώρους της κατάληψης, στο καφενείο, τη βιβλιοθήκη αλλά και στην Αυτοοργανωμένη Δομή Υγείας Εξαρχείων που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο και εξυπηρετεί δεκάδες ασθενείς.

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να «γνωρίσει» ο οποιοσδήποτε το ΒΟΞ, ειδικά αν δεν το έχει επισκεφτεί ποτέ. Παράλληλα, άνθρωποι του χώρου περιγράφουν τις δραστηριότητες, τις πολιτικές δράσεις και τις σχέσεις που έχει αναπτύξει η κατάληψη με τη γειτονιά των Εξαρχείων και τον αγώνα της ενάντια στις ναρκομαφίες που λυμαίνονται την περιοχή.

Το βίντεο αρχίζει με τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας να περιγράφουν τις ενέργειες που εκείνα θεωρούν ότι θα κάνουν οι Αρχές όταν πραγματοποιήσουν την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του ΒΟΞ.

«Θα πούμε πέντε πράγματα για την προπαγάνδα που θα ξεκινήσει από την αρχή της ημέρας που θα γίνει η ενδεχόμενη εκκένωση του χώρου […] Η Αστυνομία θα έρθει με μεγάλες δυνάμεις, περιμετρικά των Εξαρχείων […] Θα αποκλείσουν την περιοχή και θα εισβάλουν στο χώρο […] Η προπαγάνδα θα ξεκινήσει με πολύ συγκεκριμένη αφήγηση από τα κανάλια στις 6.00 το πρωί […] Μετά θα βγουν εικόνες από το χώρο […] Με την κλασική αφήγηση περί πολεμοφοδίων […] Για να εξηγήσουμε περισσότερο, για να προπαγανδίσουν όταν επιτρέψουν στα τηλεοπτικά συνεργεία να μπουν στο χώρο θα έχουμε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θα βγάλουν […] Θα μαζέψουν τα κράνη και θα αναφερθεί ότι τα φοράμε για τις επιθέσεις στην Αστυνομία. Τα κράνη όμως είναι γιατί οδηγούμε μοτοσικλέτες όπως προβλέπει ο ΚΟΚ […] Θα μαζέψουν τις σημαίες και θα τις χαρακτηρίσουν ως όπλα».

Πηγή: https://3pointmagazine.gr/

YOU MIGHT ALSO LIKE