Τα 10 ομορφότερα θερινά σινεμά της Αθήνας

Αν επιστρέψατε από τις διακοπές, βρήκατε την πρωτεύουσα ακόμα άδεια και τα αγαπημένα σας στέκια κλειστά. Υπάρχουν κάποια σημεία που στέκουν αγέρωχα κόντρα σε αυτό το κλήμα. Κάποιες πραγματικές οάσεις στην «αστική έρημο» της αυγουστιάτικης Αθήνας. Φυσικά μιλάμε για τα υπέροχα θερινά σινεμά της πρωτεύουσας. Χώροι που σου δίνουν την αίσθηση ότι είναι απομακρυσμένοι από την πολεοδομική αναρχία της Αθήνας και δημιουργούν στον επισκέπτη την εμπειρία ενός «ταξιδιού στο χρόνο» όπου μπορεί να απολαύσει αγαπημένες ταινίες ανεξαρτήτως προτίμησης. Εμείς έχουμε προσπαθήσει να επιλέξουμε τα 10 ομορφότερα θερινά σινεμά της πόλης και σας τα παρουσιάζουμε:

 

Cine Pari

Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ: 210 3222071

Στη κορυφή της λίστας τo Cine Paris. Ένας θερινός κινηματογράφος σύμβολο που βρίσκεται στην καρδιά της Πλάκας. Στο ισόγειο του σινεμά μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας σε συλλεκτικά πλέον κομμάτια αφισών. Ανεβαίνοντας προς την ταράτσα του Cine Paris, αποκαλύπτεται υπέροχα απέναντί σου ο φωτισμένος Βράχος της Ακρόπολης. Εκεί έχεις επιλογή να δεις την ταινία στα τραπεζάκια που βρίσκονται στην πλατεία, στον εξώστη ή στα μικρά μπαλκονάκια. Συνήθως, υπάρχουν δύο προβολές την βραδιά εμείς σας συστήνουμε την μεταμεσονύκτια όπου θα βρείτε λιγότερο κόσμο. Ο κινηματογράφος λειτουργεί καθημερινά από Μάιο έως και Οκτώβριο

 

 

Θερινό Σινεμά Λάουρα

Φορμίωνος & Νικηφορίδη 24, Νέο Παγκράτι
Τηλ.: 2107662040

Το πρώτο από τα σχετικά άγνωστα σινεμά της πόλης που θα τοποθετήσουμε στη λίστα μας είναι το Λάουρα. Το εν λόγω σινεμά λειτουργεί ακατάπαυστα από το 1951 και βρίσκεται σε ένα πολύ κεντρικό και πικνοκατοικιμένο σημείο της πόλης. Συνθέτει εξαιρετική ατμόσφαιρα και άνεση, καθώς διαθέτει έναν πανέμορφο κήπο και συνήθως δεν συναντάμε πολύ κόσμο. Οι επιλογές στις ταινίες είναι εξαιρετικές, καθώς προβάλλονται έργα τόσο σε πρώτη προβολή όσο και εξαιρετικές ταινίες του παρελθόντος.

 

ΟΑΣΙΣ

Πρατίνου 7, Παγκράτι, Τηλ. 21 0724 4015

Το εν λόγω σινεμά λειτουργεί από 1962 ως σήμερα και είναι το σινεμά που βγάζει περισσότερο την νοσταλγία του παρελθόντος από αυτά που έχουμε επισκεφθεί. Το όνομα ΟΑΣΙΣ σε προδιαθέτει για αυτό που θα συναντήσεις, ένα κήπο που στέκεται σαν όαση στα τσιμέντα της μεγαλούπολης. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε κυρίως ταινίες του παρελθόντος και σινεφίλ ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

ΑΙΟΛΙΑ

Φιλαδέλφειας και Σολωμονίδου, Καισαριανή, Τηλ. 21 0724 7600

Το σινεμά αυτό θα μπορούσε να βρίσκεται με άνεση στη κορυφή της λίστας. Η δυναμική του χώρου, το παρακείμενο άλσος του Σκοπευτηρίου η ιστορία που «κουβαλά» η περιοχή καθώς και η ησυχία που κυριαρχεί, είναι αρκετοί από τους λόγους που το τοποθετούμαι στα κορυφαία θερινά σινεμά της πόλης. Στο εσωτερικό υπάρχει πολύ καλή οπτική λόγω της υπερυψωμένης οθόνης και καλή ακουστική. Οι επιλογές ταινιών είναι από τον κλασσικό κινηματογράφο. Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι ο κινηματογράφος λειτουργεί από τον δήμο και οι ταινίες προβάλλονται δωρεάν από Δευτέρα έως Πέμπτη.

Σινέ Θησείο

Απ. Παύλου 7, τηλ: 210 3420864

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας το ξακουστό Σινέ Θησείο. Ο κινηματογράφος λειτουργεί ασταμάτητα από το 1935, ενώ το 2012 το CNN τον τοποθέτησε στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα σινεμά στον κόσμο. Δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά, η θέση του είναι εξαιρετική καθώς διαθέτει την αξιομνημόνευτη από όλους τους επισκέπτες θέα προς την Ακρόπολη. Στον χώρο ωστόσο, εντοπίσαμε προβλήματα στην ακουστική λόγω της πολυκοσμίας στον πεζόδρομο της Βασιλέως Παύλου.

Δεξαμενή

Πλ.Δεξαμενής, Κολωνάκι, τηλ: 210-3602363-210-3623942

Θεωρείτε από τα πλέον γνωστά θερινά σινεμά της πόλης. Ο χώρος στο εσωτερικό είναι έξυπνα διαμορφωμένος με παλιού τύπου μηχανές προβολής που σε ταξιδεύουν στην ιστορία του κινηματογράφου. Συνήθως οι επιλογές ταινιών είναι του ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Για την ιστορία αν παρατηρήσετε στην πλατεία που διαμορφώνεται κάτω από το σινεμά είναι διαμορφωμένη από την Ρωμαϊκή περίοδο η Αδριάνειος δεξαμενή, ωστόσο αυτό είναι ένα άλλο θέμα για κάποιο άλλο άρθρο.

 

 

 

Ριβιέρα

Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, τηλ: 210 3837716

Ένα μικρό σινεμά πλησίον της πλατείας Εξαρχείων είναι ένα πραγματικό διαμάντι για το κέντρο της Αθήνας. Το κλίμα που δημιουργείτε δε είναι από τα πιο ιδιαίτερα καθώς το μέρος πνίγεται στα Γιασεμιά. Οι επιλογές για τις ταινίες που θα παίξουν κατά τη διάρκεια του θέρους είναι κυρίως από το κλασσικό κινηματογράφο με αφιερώματα κατά καιρούς σε διάσημους σκηνοθέτες.

Αμύντας

Κωνσταντινουπόλεως 16, Υμηττός

Σε αυτό το σημείο θα τολμήσουμε να τοποθετήσουμε έναν ακόμα σχετικά άσημο κινηματογράφο της πόλης, τον Αμύντα. Αν βέβαια κατοικείτε πλησίον της περιοχής του Υμηττού είναι αδύνατο να μη γνωρίζεται το εν λόγω σινεμά. Ο Αμύντας ουσιαστικά είναι μια αυλή που βρίσκεται «χωμένη» στις μικρές τριώροφες πολυκατοικίες της περιοχής. Είναι από τα λίγα θερινά σινεμά που γνωρίζουμε να έχει στέγαστρο για τις ανάγκες των θεατών σε περίπτωση βροχής. Οι επιλογές ταινιών που προβάλλονται είναι από τη χειμερινή κινηματογραφική σεζον.

 

 

Cine Άλσος

Λ. Δεκέλειας 154, Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, τηλ: 210 2583133

Μεταφερόμαστε στη Νέα Φιλαδέλφεια ένα σινεμά στο άκρο του άλσους όπου προσφέρει ησυχία, όμορφες ταινίες και το πιο ιδιαίτερο που συναντήσαμε είναι το ουζάκι με τους  μεζέδες και τα κοκτέιλ. Προβάλει τόσο παλιότερες, όσο και εφήμερες ταινίες και διαθέτει εξαιρετική ακουστική.

 

Μίμης Φωτόπουλος Δημοτικός Κινηματογράφος Αμαρουσίου

Αγίου Κωνσταντίνου 42, Μαρούσι 21 0619 8890

Κλείνοντας στις επιλογές μας συγκαταλέγεται η προσπάθεια του Δημοτικού κινηματογράφου Μίμης Φωτόπουλος. Ένα σινεμά το οποίο αποτελεί σημαντικό κύτταρο πολιτισμού για την πόλη του Αμαρουσίου. Όπως αναφέρεται και στην επίσημη σελίδα είναι ένα σημείο συνάντησης, διαλόγου και επικοινωνίας των πολιτών με πολυποίκιλες δραστηριότητες όπως προβολές επιλεγμένων ταινιών κυρίως από τον ελληνικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο, αφιερώματα, ειδικές προβολές για παιδιά. Στα ιδιαίτερα του σινεμά είναι το εξαιρετικό μαγειρευτό φαγητό που προσφέρει για τους θεατές του.

YOU MIGHT ALSO LIKE