Πορεία Φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην καταστολή

Πηγή:902.gr

Πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το απόγευμα Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, εκφράζοντας δυναμικά την εναντίωσή τους στην αστυνομοκρατία και την καταστολή που έλαβε χώρα και σήμερα στον χώρο του Πανεπιστημίου, καταδικάζοντας τον τραυματισμό συμφοιτητή τους από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Με συνθήματα όπως «Η καταστολή δεν θα περάσει, των φοιτητών η πάλη θα την σπάσει» και «Από τα Ιδρύματά μας δεν λείπει αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν για ακόμη μία φορά χρήση χημικών και κρότου – λάμψης στο ΑΠΘ το πρωί, τραυματίζοντας έναν φοιτητή.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, καλούν σε κινητοποίηση  αύριο, Παρασκευή 27 Μάη, στις 11 π.μ. στη πλατεία Χημείου στο campus του ΑΠΘ ενάντια στο «οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται μέρα τη μέρα στο ΑΠΘ με στόχο την νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους», όπως και σε σύσκεψη κοινού συντονισμού την Δευτέρα στις 6 μ.μ. στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ μαζί με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου.

YOU MIGHT ALSO LIKE