Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις 10 Μάρτη για τον ένα χρόνο με κλειστά πανεπιστήμια

Σε μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις για να ανοίξουν οι σχολές και να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, προχωρούν οι φοιτητές όλης της χώρας την Τετάρτη 10 Μάρτη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου με κλειστά πανεπιστήμια.

Στην Αθήνα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν σε μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια. Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι μαθητές, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχο συλλαλητήριο για την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το κλείσιμο των σχολών οργανώνουν και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Φιλολογικού, Μαθηματικού, Μουσικού, Ιστορικού Αρχαιολογικού, Πληροφορικής, Παιδαγωγικού, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Γεωπονίας, Βιολογικού, Αγγλικού, Νομικής, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Πολιτικών Μηχανικών, Κτηνιατρικής, Γεωλογικού και Φαρμακευτικής του ΑΠΘ, όπως και του ΣΟΦΕΘ καλούν τη Τετάρτη 10 Μάρτη σε συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Παράλληλα, σε συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλούν ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης και η Πρωτοβουλία Σπουδαστών Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης.

Σε άλλες πόλεις

Στη Λάρισα, το αγωνιστικό ραντεβού των φοιτητών είναι στη 1.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στα Ιωάννινα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έχουν προγραμματίσει τη συγκέντρωση τους στις 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην Κατερίνη, σε κινητοποίηση καλούν η Επιτροπή Φοιτητών Πιερίας και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Κατερίνης την Τετάρτη 10/3 στις 5.30 μ.μ. στο σιντριβάνι-πλατάνι.

Στην Κοζάνη, κινητοποίηση οργανώνουν στις 6 μ.μ. στη κεντρική πλατεία οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανικών Πληροφορικών και Τηλεπικοινωνιών και Μηχανολόγων Μηχανικών.

Στην Καβάλα, στις 11 π.μ. στη πλατεία Καπνεργάτη καλεί ο Σύλλογος Εστιαζόμενων Φοιτητών ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

Στην Αλεξανδρούπολη, σε συγκέντρωση καλεί ο Σύλλογος Φοιτητών Εστιών Αλεξανδρούπολης στη 1 μ.μ. στο Δημαρχείο μαζί με μαθητές της πόλης.

Στην Ξάνθη, σε συγκέντρωση καλεί ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης στη 1 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία.

Στην Κομοτηνή, σε συγκέντρωση καλεί στη 1 μ.μ. στην πλατεία Ειρήνης ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης μαζί με την Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Κομοτηνής και τον Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Κομοτηνής.

Στο Ηράκλειο, σε συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, καλούν οι ΦΣ Βιολογικού, CSD και Ιατρικής αλλά και οι Επιτροπές Αγώνα Φυσικού, Μαθηματικού/ΤΕΜ, ΤΕΤΥ και ΕΛΜΕΠΑ.

Στη Μυτιλήνη, η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών καλούν σε συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην Πλατεία Σαπφούς.

Στη Ρόδο, η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών Ρόδου, διοργανώνει κινητοποίηση στις 4.30 μ.μ. στην πλατεία Κύπρου.

Στην Ικαρία, η κινητοποίηση θα γίνει στις 2 μ.μ. στην πλατεία Ευδήλου.

Στην Πτολεμαϊδα, η Επιτροπή Φοιτητών Πτολεμαΐδας καλεί την κεντρική πλατεία στις 6 μ.μ.

Στην Χαλκίδα, καλεί ο σύλλογος Οικοτρόφων πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας ,13:00 στην πλατεία Ταχυδρομείου (πίσω από τα δικαστήρια)

Πηγή:902.gr

YOU MIGHT ALSO LIKE