Οι 10 καλύτερες ατάκες του Diego Armando Maradona

O Diego αποτελεί μια από τις πιο αναγνωρίσιμες αλλά και ιδιαίτερες προσωπικότητες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση του αθλητισμού. Το άκουσμα του ονόματος του προκαλεί ιδιαίτερες συζητήσεις, όπως για το γεγονός ότι αποτέλεσε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο τις δεκαετίες του 80′ και του 90′ που έγινε ο θεός του πιο δημοφιλούς αθλήματος, αλλά και πεδίο συζήτησης για τις πολιτικές πεποιθήσεις, την πολυτάραχη ζωή του και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, θέματα που για πολλούς δεν αρμόζει να απασχολεί ένας αθλητής. Ωστόσο, ο Diego λόγω των παραπάνω γίνεται ένα σύμβολο, των καταπιεσμένων και των αδικημένων αυτών που βρίσκουν την διέξοδο τους στο ποδόσφαιρο, γιατί όπου διαβάζεις ποδόσφαιρο τελικά εννοείς Diego Armando Maradona. Πάμε για αυτόν τον λόγο να θυμηθούμε τις 10 καλύτερες ατάκες του για το ποδόσφαιρο, την κοινωνία και την πολιτική:

«Το να βλέπω την μπάλα, να τρέχω πίσω της, με κάνει τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο.»

«Το γκολ μπήκε λίγο με το κεφάλι του Ντιέγκο και λίγο με το χέρι του Θεού».

«Είμαι προνομιούχος, αλλά μόνο επειδή ήταν το θέλημα του Θεού. Ο Θεός με έκανε να παίζω καλά. Μου έδωσε την ικανότητα στη γέννηση. Γι’ αυτό κάνω το σημάδι του Σταυρού κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο. Αν δεν το έκανα, θα τον πρόδιδα».

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα τοξικομανής. Ένα άτομο που εμπλέκεται σε ναρκωτικά πρέπει να το παλεύει καθημερινά.»

«Η φτώχεια είναι κακή και δύσκολη, το ήξερα καλά. Θέλεις πολλά πράγματα και το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να τα ονειρεύεσαι. Θα ήταν ωραίο, αν υπήρχε περισσότερη δικαιοσύνη. Αν εκείνοι που έχουν πολλά, είχαν λίγο λιγότερα και όσοι έχουν λίγα, είχαν λίγα περισσότερα».

«Πιστεύω στον Τσάβες. Είμαι οπαδός του. Ό,τι κάνει ο Φιδέλ Κάστρο, ό,τι κάνει ο Τσάβες, για μένα είναι το καλύτερο.»

YOU MIGHT ALSO LIKE