Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος – Οικογένεια Παύλου Φύσσα

Ανακοίνωση για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος, αναφέρει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Αναφέρεται ακόμα στις φασιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ τονίζει πως σε αυτή τη χρονική συγκυρία «καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μη θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ένα χρόνο μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, και ενώ επιτέλους η ελληνική δικαιοσύνη έδειξε αποφασιστικότητα στην τιμώρηση εγκλημάτων με ναζιστικό κίνητρο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος.

Η νίκη εντός της δικαστικής αίθουσας αποτελεί ένα μήνυμα πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αντίστοιχων εγκλημάτων δεν θα μένουν πλέον ατιμώρητοι, πως το κράτος δεν μπορεί να τους παράσχει ισόβια ασυλία και κάλυψη ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα μάθημα προς όλους μας ότι η ανοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία.

Σε μία χρονική συγκυρία που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μη θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας. Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι στο ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας μας και χωρίς να ξεχνάμε την πικρή εμπειρία των προηγούμενων ετών».

Πηγή: 902.gr

YOU MIGHT ALSO LIKE