Ανακοίνωση ΟΕΝΓΕ για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

C:\Users\User\Desktop\11d965_724ce030fa534540aedd6582131137f2_mv2.jpg_256

 

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και σημαντική ανακοίνωση, προέβη σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, σχετικά με τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, η οποία δείχνει να περιβάλλεται μέσα και από τη συγκάλυψη της δικαιοσύνης, με όλο και περισσότερο σκοτάδι, καθώς όσο περνούν οι μέρες, νέα στοιχεία βρίσκουν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύοντας το ζήτημα της αστυνομικής και ρατσιστικής βίας. Ακολουθεί η ανακοίνωση.

«Εδώ και αρκετές ημέρες, παρακολουθούμε με αποτροπιασμό την επιχείρηση συγκάλυψης των συνθηκών κάτω από τις οποίες έπεσε θύμα άγριας επίθεσης, τόσο από πολίτες, όσο και από αστυνομικούς, ο ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ Ζακ Κωστόπουλος, ο οποίος και κατέληξε πριν καν οδηγηθεί στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Είναι επικίνδυνη η προσπάθεια αθώωσης και ενθάρρυνσης τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών στο όνομα δήθεν της “αυτοάμυνας”, που προέρχεται κυρίως από διάφορα φασιστοειδή.

Η περίπτωση αυτή δεν είναι η μόνη, είναι απολύτως εμβληματική της αντίληψης που χαρακτηρίζει τις κρατικές πολιτικές για τους τοξικοεξαρτημένους, τους οροθετικούς, όλους αυτούς που το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα περιθωριοποιεί. Ακόμα χειρότερα, η απίστευτη βιαιότητα με την οποία συμπεριφέρονται οι αστυνομικοί σε έναν άνθρωπο ημιθανή, ίσως ήδη νεκρό, όχι μόνο αποτελεί πράξη βαρβαρότητας, αλλά αποκαλύπτει και τον προσανατολισμό της αστυνομίας στην καταστολή. Δεν πρόκειται απλώς “για πρακτικές μεμονωμένων αστυνομικών”, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να δικαιολογηθεί. Αλήθεια, ποιο κράτος “δικαίου” ανέχεται τέτοια βαρβαρότητα; H διακομιδή του νεκρού πλέον Ζακ Κωστόπουλου, δεμένου με χειροπέδες στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, συνιστά χωρίς αμφιβολία περιύβριση νεκρού.

Ως Νοσοκομειακοί Γιατροί, αφιερωμένοι στην καθημερινή μάχη για τη διασφάλιση της ζωής και της υγείας των ασθενών μας, απαιτούμε την άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την τιμωρία όλων των υπευθύνων».

YOU MIGHT ALSO LIKE