ΚΚΕ: Να δοθεί έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους φαντάρους για τις γιορτές

Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση ενόψει των εορτών στους στρατιώτες που κάνουν τη θητεία τους ζητάει το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Οι στρατευμένοι νέοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους, με ευθύνη της κυβέρνησης, υποχρεώνονται σε μια σειρά από έξοδα, που επιβαρύνουν σοβαρά τα χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα της λαϊκής οικογένειας.

Ένα μεγάλο έξοδο για τους φαντάρους αποτελεί η μετακίνησή τους, ιδιαίτερα όπως κατά την περίοδο των εορτών.

Η κυβέρνηση τη στιγμή που δαπανά τεράστια ποσά για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και η χώρα μας κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στις ΝΑΤΟικές χώρες για αυτούς, διαθέτει πενιχρά ποσά για τους στρατευμένους νέους. Αυτή την περίοδο των εορτών χρειάζεται να πάρει έκτακτη απόφαση και να ενισχύσει τους στρατιώτες, που το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα είναι κάτω των 12.000 ευρώ. Να τους χορηγηθεί ΤΩΡΑ εφάπαξ ενίσχυση 200 ευρώ. Επίσης στους στρατευμένους νέους που έχουν δημιουργήσει δική τους οικογένεια να δοθεί εφάπαξ ενίσχυση ύψους 751 ευρώ.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη χορήγηση των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων στους οπλίτες για την περίοδο των εορτών;».

Πηγή:www.902.gr

YOU MIGHT ALSO LIKE