Κινητοποίηση στις 3 Φλεβάρη στην τοποθεσία Θόλος ενάντια στη νέα υπερδομή-κολαστήριο

Άμεση ήταν η αντίδραση των κατοίκων σε Βροντάδο, Συκιάδα και Λαγκάδα Χίου μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Ν. Μηταράκη, να κατασκευαστεί κλειστή δομή μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή του Θόλους και συγκεκριμένα στο Ακρωτήριο Παχύ.

Με αποφάσεις Τοπικών Συμβουλίων καταδικάζουν την ενέργεια του υπουργείου, επαναλαμβάνοντας τη θέση τους για να μην πραγματοποιηθεί νέα δομή στη Χίο, να κλείσει η ΒΙΑΛ και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά μας και την Ελλάδα, καταγγέλλοντας παράλληλα τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας που έχουν συμφωνήσει και υλοποιούν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ (που έστρωσαν τον δρόμο) και σήμερα η ΝΔ.

Τα χωριά Συκιάδα και Λαγκάδα πραγματοποίησαν Λαϊκές Συνελεύσεις το Σαββατοκύριακο, με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή των κατοίκων. Κοινός τόπος όλων ήταν η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και η οργάνωση του αγώνα και των κινητοποιήσεων. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2021 και ώρα 11 π.μ. συμβολική κατάληψη στο Ακρωτήρι Παχύ. Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2021 διαδικτυακή παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και το Σάββατο 6 Φλεβάρη 2021 αυτοκινητοπομπή από τα χωριά προς την πόλη της Χίου.

Καλεί και η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ

Σε ανακοίνωσή της, «η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ, «καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια της κυβέρνησης και του Υπουργού Μετανάστευσης να επιλέξουν την περιοχή του Θόλους για τη νέα υπερδομή-κολαστήριο των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων της ΕΕ και των ΗΠΑ».

Συνεχίζεται η ίδια πολιτική, αναφέρει, «παρά και ενάντια στη θέληση του χιώτικου λαού που πριν ένα χρόνο διατράνωσε πάνω στα βουνά της Χίου ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί η Χίος και τα νησιά μας να γίνουν φυλακές της ΕΕ».

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ και το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα του νησιού, σημειώνει, «έχοντας δώσει το «παρών» στους προηγούμενους αγώνες του νησιού μας συνεχίζει αταλάντευτα στην ίδια πορεία.

Συμπαραστέκεται στον αγώνα των Συκιαδιωτών και Λαγκαδούσων και καλεί όλα τα σωματεία-μέλη της και όλους τους δημόσιους υπαλλήλους του νησιού μας να μετέχουν στις κηρυσσόμενες κινητοποιήσεις είτε από τα Τοπικά Συμβούλια των δυο χωριών είτε από τη Συντονιστική Επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου».

Μετέχουμε, υπογραμμίζει, «στην κινητοποίηση της Τετάρτης με τη συμβολική κατάληψη της τοποθεσίας του Θόλους που θα ξεκινήσει από τις 11 το πρωί μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Συγκεκριμένα το κλιμάκιο της ΕΓ της ΑΔΕΔΥ θα ξεκινήσει στις 14.30 με αφετηρία – προσυγκέντρωση στο πάρκινγκ στο Γυμνάσιο Βροντάδου (πρώην Δημαρχείο Ομηρούπολης) για να δώσουμε με την παρουσία μας το δυναμικό «παρών»».

Συμμετέχουμε, επισημαίνει, «στην αυτοκινητοπομπή που θα γίνει το Σάββατο με μαύρες σημαίες στις 10 το πρωί από τα δυο χωριά και προς το κέντρο της Χίου.

Παραμένουμε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε για άλλη μια φορά την κυβερνητική αναλγησία που εκδηλώνεται μέσα στην πανδημία».

Τηρούμε απαρέγκλιτα, καταλήγει, «τους κανόνες υγιεινής, αποδεικνύουμε ότι και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή.

Ενώνουμε τη φωνή μας με το σύνθημα «Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά»».

Πηγή: 902.gr – Φωτογραφία από τη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Λαγκάδας Χίου

YOU MIGHT ALSO LIKE