Κινηματικά νέα

Σήμερα 26 Αυγούστου

Σήμερα το κράτος εκκένωσε δύο προσφυγικές καταλήψεις, την Σπ. Τρικούπη 15 και 17 με 100 προσαγωγές προσφύγων μεταναστών/-τριων οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Πέτρου Ράλλη “Αλλοδαπών”. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εισβολές-εκκενώσεις σε κατειλημμένο κτήριο στην Ασημάκη Φωτήλα όπου πριν κάποιο καιρό στεγαζόταν το εγχείρημα Rosa De Foc ΚΑΙ  στην κατάληψη Gare όπου πραγματοποιήθηκαν 3 προσαγωγές που αναμένεται να μάθουμε αν θα γίνουν συλλήψεις. Οι μπάτσοι προχώρησαν επίσης και σε εισβολή στο σπίτι συντρόφων από την κατάληψη Gare.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΓΚΙΝΗ ΣΤΙΣ 20:00

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΝΟΤΑΡΑ 26 ΣΤΙΣ 18:00 ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

OPEN MEETING AT POLYTECHNIO AT 20:00 FOR THE EVICTION OF THE SQUATS

WE SUPPORT THE GATHERING AT NOTARA 26 AT 18:00

καταλήψεις / σύντροφοι και συντρόφισσες

Πηγή:Indymedia

 

Aύριο 27 Αυγούστου

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ

  • Τρίτη 27 Αυγούστου, 11:30 π.μ., παρέμβαση-ενημέρωση στην πλατεία Συντάγματος και παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Βραζιλίας
  • Πέμπτη 29 Αυγούστου δράσεις σε όλη την Ελλάδα

Η τεράστια καταστροφή που εκτυλίσσεται στην περιοχή του Αμαζονίου, οικοσύστημα που δικαίως αποκαλείται ο «πνεύμονας» της Γης, αποδεικνύει γι’ άλλη μια φορά, με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι ο καπιταλισμός, το ανελέητο κυνήγι του κέρδους από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους προκαλεί τεράστιες καταστροφές στον πλανήτη!

Η καταστροφή στον Αμαζόνιο συνδέεται άμεσα με την αντιπεριβαλλοντική πολιτική της αντιδραστικής κυβέρνησης της Βραζιλίας, του Ζαΐρ Μπολσονάρο, που δίνει την περιοχή προς εκμετάλλευση σε πολυεθνικές για βιοκαύσιμα, αγροτική παραγωγή, εξορύξεις και εκτεταμένη υλοτομία, κάτι που είχαν ξεκινήσει και οι προηγούμενες σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις Λούλα και Ρουσέφ.

Η «ευαισθησία» των κυβερνήσεων της ΕΕ και του G7 είναι υποκριτική, καθώς οι μεταξύ τους αντιθέσεις αφορούν -εκτός των άλλων- και την εκμετάλλευση του Αμαζονίου, που αποτελεί μήλον της έριδος για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τη στιγμή που προωθείται και η ενεργοποίηση της συμφωνίας ΕΕ –  Mercosur (Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη), που ενισχύει τη δράση τους.

Στον υποκριτικό αυτό «καβγά» συμμετέχουν και η κυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν και οι δύο έχουν βαρύτατες ευθύνες για μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές, όπως η πυρκαγιά στο Μάτι και οι πλημμύρες στη Μάνδρα, που κόστισαν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές, οι πυρκαγιές στην Πελοπόννησο ή την Εύβοια, η σχεδιασμένη εγκατάλειψη χώρων πρασίνου, πάρκων (π.χ. Πάρκο Τρίτση) κ.λπ. με προφανή στόχευση την ιδιωτικοποίησή τους. «Νόμος» τους είναι η «εμπρηστική» πολιτική που θεωρεί «κόστος» την προστασία της ζωής του λαού, αλλά “όφελος” την ενίσχυση των μονοπωλίων.

Η προστασία τους περιβάλλοντος είναι ζήτημα που αφορά τους ίδιους τους όρους ζωής του λαού και της νεολαίας! Γι’ αυτό δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια των εκμεταλλευτών, που ευθύνονται για την κατάσταση που ζούμε, αλλά να γίνει στοιχείο της πάλης για την ανατροπή αυτού του συστήματος και όσων το υπηρετούν!

Καλούμε τους νέους και τις νέες αύριο, Τρίτη 27 Αυγούστου, στις 11:30 π.μ., σε παρέμβαση-ενημέρωση στην πλατεία Συντάγματος και παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Βραζιλίας ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο και την Πέμπτη 29 Αυγούστου σε δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή:http://www.kne.gr

  • 2
  • 184

YOU MIGHT ALSO LIKE