Κινηματικά νέα – Καλέσματα για τη ΔΕΘ

Ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, καλέσματα έχουν πραγματοποιηθεί από πολιτικές οργανώσεις, συνδικάτα και ταξικές δυνάμεις με το βλέμμα να είναι στραμμένο στη νέα επίθεση που ετοιμάζει και αυτή η κυβέρνηση στα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Σας παρουσιάζουμε όσα καλέσματα μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε για τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Θεσσαλονίκη θα είναι ένα πραγματικό φρούριο με περίπου 3.000 άνδρες των δυνάμεων καταστολής.

Για Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις και έχουν γίνει τα παρακάτω καλέσματα

Π.Α.ΜΕ

Ανοιχτό κάλεσμα προς τα συνδικάτα, τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και προς κάθε εργαζόμενο απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ), προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που προγραμματίζει στις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 6 το απόγευμα.

Με κεντρικές διεκδικήσεις τους σύγχρονους όρους δουλειάς, τη διασφάλιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όπως και το δικαίωμα στην απεργία, το Π.Α.ΜΕ. καλεί σε “μαζική συντονισμένη και μαχητική αγωνιστική απάντηση”. “Κάλεσμα ενότητας και δράσης απέναντι στα νέα σχέδια που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ” όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

“Τα μέτρα που ήδη εξήγγειλε και αυτά που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή του εργαζόμενου λαού. Οι αντεργατικές ρυθμίσεις που έφερε στα κλεφτά η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, η μία για τους εργολαβικούς εργαζόμενους και η άλλη για τις απολύσεις, αλλά και οι σχεδιασμοί της να μπει νέο χτύπημα στη συλλογική οργάνωση και πάλη, είναι οι πρώτες παρεμβάσεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το ποια θα είναι η συνέχεια” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Του συλλαλητηρίου θα προηγηθεί σύσκεψη συνδικαλιστών και σωματείων, την οποία έχει προγραμματίσει το Π.Α.ΜΕ. για την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 7 το βράδυ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Η πολιτική σταθεροποίηση μετά τις εκλογές επιβάλει ο λαός να συνεχίσει να ζει με χαμηλούς μισθούς, ελαστική εργασία, μειωμένες συντάξεις, αμφισβητούμενα δημοκρατικά δικαιώματα-λαϊκές ελευθερίες. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήρθε για να αποτελειώσει όσα εργατικά συμφέροντα έμειναν όρθια στα δέκα χρόνια της κρίσης, να εμπεδώσει και να εμβαθύνει την κυριαρχία της άρχουσας τάξης στα λαϊκά στρώματα. Ο Μητσοτάκης, με την «υπεύθυνη», «προγραμματική» αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει το νεοφιλελεύθερο μνημονιακό δρόμο σε μια ακροδεξιά εκδοχή του «ξεπουλάμε με νόμο, τάξη και βία», με τα εύσημα των Αμερικανών και Ευρωπαίων δυναστών. Εντείνει την επίθεση στα λαϊκά συμφέροντα, περιορίζοντας τα κοινωνικά δικαιώματα σε παιδεία, υγεία και πρόνοια, ρεύμα και νερό, προωθώντας αυξήσεις κόστους για τους εργαζόμενους, νέες ιδιωτικοποιήσεις, τη λεηλασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου (Σκουριές, εξορύξεις, χωματερές, Ελληνικό κλπ), το κυριολεκτικό ξεπούλημα της δημόσιας και λαϊκής περιουσίας.

Στην εκπαίδευση η πολιτική των περικοπών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Λιγότεροι μαθητές, λιγότεροι φοιτητές, λιγότεροι εκπαιδευτικοί, λιγότερα σχολεία και σχολές και τέλος ιδιωτικοποίηση στην πράξη είναι ο στόχος των πολιτικών των κυβερνήσεων, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, ΕΕ και ΣΕΒ. Γι’ αυτό κλείνουν τμήματα, δεν κάνουν διορισμούς μονίμων εδώ και δέκα χρόνια, επιβάλουν προσοντολόγιο για τους αναπληρωτές, στοχεύουν στην καθολική αξιολόγηση όλου του προσωπικού και στον περιορισμό του και μέσω της «αυτονομίας» των σχολείων. Έτσι χτυπάνε συνολικά τα μορφωτικά δικαιώματα πλατιών τμημάτων του λαού.

Βασικό στοιχείο αυτής της πολιτικής (πάντα στο όνομα της επερχόμενης ανάπτυξης και των δεσμεύσεων στην Ε.Ε. για τα δημοσιονομικά πλεονάσματα) είναι η νέα επίθεση στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενίσχυση της εργοδοτικής ασυδοσίας, φοροεπιδρομή και περαιτέρω επέκταση της ελαστικής εργασίας. Την ίδια στιγμή ενισχύεται ο κρατικός αυταρχισμός (κατάργηση ασύλου, ενίσχυση αστυνομίας κ.ά.) με τον εθνικισμό, το φασισμό και την αναβίωση του «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», αλλά και η πρόσδεση για το ελληνικό κεφάλαιο στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια για τις πηγές και τους «δρόμους» της ενέργειας, που μετατρέπουν σε πραγματική πολεμική βάση τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο.

Σήμερα είναι πρώτιστο καθήκον για το εργατικό και λαϊκό κίνημα να σταματήσει η συνεχής υποτίμηση της εργατικής δύναμης και όλης μας της ζωής. Η ζωή της εργαζόμενης πλειοψηφίας και του λαού δεν θα αλλάξει, αν δεν σπάσει η μακροχρόνια ασφυκτική πολιτική που ορίζουν τα μνημόνια, η στρατηγική της ποικιλότροπης εξάρτησης από την Ε.Ε., η μεγάλη κερδοφορία για το κεφάλαιο.

Ο κυβερνητικός κι εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο δεν έδωσε μάχες για να τις κερδίσει, αλλά εξυπηρέτησε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τα συμφέροντα των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όπως δείχνουν κι οι τελευταίας εξελίξεις δεν πρόκειται να ακολουθήσει ούτε το τελετουργικό της ενσωματωμένης διαμαρτυρίας που έδειχνε κάποιες φορές μέχρι τώρα (βλ. συνέδριο ΓΣΕΕ που δεν έγινε, άρνηση να μεταφέρουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα μέλη τους στη ΔΕΘ κλπ).

Την μάχη αυτή μπορεί μόνο να δώσει ένα πλατύ, αγωνιστικό και ανυπόταχτο μέτωπο των εργαζομένων και του λαού, χωρίς καμία αναμονή, με τον ουσιαστικό συντονισμό σωματείων, συλλογικοτήτων και επιτροπών αγώνα με σχέδιο, στοχεύσεις και αιτήματα που θα καλύπτουν τις εργατικές ανάγκες, θα ξεπερνούν τις λογικές του «μη χείρον βέλτιστον» και της ήττας, κόντρα στις επιταγές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Η ταξική και αγωνιστική ανασυγκρότηση του κινήματος, με την ανάπτυξη αγώνων που θα βάζουν ως επιτεύξιμους στόχους τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και τα δικαιώματα, είναι αναγκαίο να επιταχύνει τα βήματά της στο νέο σκηνικό. Οι αγώνες θα είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι μόνο αν δεν είναι απλές «διαμαρτυρίες», αν περάσουν στα χέρια των ίδιων των αγωνιζόμενων και των σωματείων τους. Μόνο έτσι θα πάρουμε πίσω όσα μας κλέψανε και θα βάλουμε αποτελεσματικό φραγμό στη νέα κλοπή που έρχεται.

Το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη στις 6μμ ο αγωνιζόμενος εκπαιδευτικός κόσμος συμμετέχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δ.Ε. καλούμε στις 6.00μμ στην Καμάρα, μαζικά και μαχητικά στις διαδηλώσεις, με το ανεξάρτητο κίνημα, σε ένα ευρύ πανελλαδικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο για ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, για τις πραγματικές ανάγκες και τα δικαιώματά μας!

ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

«Μετά το τέλος ενός ακόμα ιστορικού πειράματος ανάθεσης της κοινωνίας προς την αριστερά, η κοινωνική βάση, όπως είχαν από νωρίς επισημάνει οι αναρχικοί και άλλες επαναστατικές δυνάμεις, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της. Ο δικομματικός κύκλος της δημοκρατίας επανήλθε στην προ κρίσης μανιέρα του, η μνημονιακή περίοδος τελείωσε και το αποτέλεσμα για όλους εμάς είναι ξεκάθαρο: Χάσαμε. Σύριζα, ΝΔ, καπιταλιστές, Ε.Ε., νίκησαν και η καταπιεζόμενη κοινωνία έχασε.

Κι αν κάποια πράγματα που χάθηκαν, καλώς χάθηκαν, όπως οι αυταπάτες ότι μπορεί κανείς μέσα από το ίδιο το σύστημα να το επηρεάσει προς όφελος των πολλών (και ελπίζουμε αυτό να γίνει μάθημα για όλους) κάποια άλλα πονάνε. Γιατί η κανονικότητα επανήλθε για το σύστημα αλλά ούτε οι μισθοί, ούτε οι συντάξεις, ούτε τα εργατικά δικαιώματα επέστρεψαν. Αντίθετα, απειλούνται ξανά. Είναι απλό το τι συμβαίνει: η εξουσία με τον αέρα του νικητή επιτίθεται ξανά. Η κοινωνική βάση με τον αέρα του «μπόσικου» κακομοιρολογεί και ελπίζει ξανά σε παλιά, ξεφτισμένα φιλελεύθερα θαύματα-απάτες. Οι μισθοί θα απειληθούν ξανά, απελευθέρωση απολύσεων είναι προγραμματισμένη, ό,τι δημόσιο με πρώτη την ΔΕΗ θα ξεπουληθεί, το αόρατο χέρι της αγοράς θα μας πιάσει από τον λαιμό, η κρατική καταστολή θα προσπαθήσει να εξαφανίσει τους σπόρους της αντίστασης γιατί ξέρει τι έρχεται τους επόμενους μήνες και παίρνει τα μέτρα της.

Και ο κόσμος του αγώνα παίρνει τα δικά του μέτρα.

Η φετινή Δ.Ε.Θ. μπορεί να είναι ένα συμβολικό σημείο επιστροφής στον δρόμο για την βάση. Το θέμα ασφαλώς και δεν είναι ότι στην εξουσία είναι η δεξιά ή ο οποιοσδήποτε άλλος. Το θέμα είναι ότι κράτος και κεφάλαιο ζυγίζουν αντιδράσεις για να δουν τι χώρο έχουν. Σε αυτή την φάση, στην φάση εξόδου από την αγωνιστική έρημο που επέβαλε, σύμφωνα με τον ρόλο της η καθεστωτική αριστερά, το πιο σημαντικό είναι να μειώσουμε τον χώρο κράτους και κεφαλαίου. Γεμίζοντας τους δρόμους, σηκώνοντας τον πήχη, μειώνουμε αυτό τον χώρο. Τα μέτωπα που ανοίγουν είναι πολλά. Από τα εργατικά δικαιώματα έως τα Εξάρχεια και από το μεταναστευτικό έως το ασφαλιστικό. Θα είμαστε παρόντες σε όλα, ταυτόχρονα με το μέγιστο των δυνάμεών μας, απευθύνοντας την ιστορική προειδοποίηση που η εξουσία, οι διαχειριστές της πρώην και νυν, όσο και η βάση πρέπει πάντα να έχουν στο νού:

Μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο. Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τους πολλούς για πολύ.

Και κάποιους δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις καθόλου.

Όλοι στην πορεία της Δ.Ε.Θ. 7/9/2019. Προσυγκέντρωση Καμάρα, στο κοινό αναρχικό μπλοκ».

 

 

Ανεξάρτητο ταξικό παλλαϊκό συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, Σάββατο 7/9, 6μ.μ. ,στην Καμάρα

Ανυποχώρητος αγώνας για ψωμί-δουλειά-ειρήνη-ελευθερία!

Μετά την κυβερνητική εναλλαγή, οι δηλώσεις και τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης της Ν.Δ. δείχνουν ότι ήρθε για να γκρεμίσει όσα λίγα μείναν όρθια από την καταστροφική για τα εργατικά συμφέροντα 4ετία του ΣΥΡΙΖΑ. Η νομιμοποίηση του «Δεν υπάρχει εναλλακτική» στις συνειδήσεις της κοινωνικής πλειοψηφίας οδήγησε στην επιλογή του μικρότερου κακού που τελικά πάντα φέρνει το μεγαλύτερο. Η προσπάθεια σταθεροποίησης μετά τις εκλογές έχει ως προϋπόθεση να συνεχίσει ο λαός να ζει με χαμηλούς μισθούς, ελαστική εργασία, μειωμένες συντάξεις και χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχοντας εξασφαλίσει την «υπεύθυνη» αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει το νεοφιλελεύθερο μνημονιακό δρόμο, εντείνοντας την επίθεση στα λαϊκά συμφέροντα, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τα κοινωνικά δικαιώματα στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια, προωθώντας την περιβαλλοντική καταστροφή και τη λεηλασία του φυσικού πλούτου (Σκουριές, Ελληνικό κ.ά.) καθώς και το ξεπούλημα της δημόσιας και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.

Βασικό στοιχείο φυσικά αυτής της πολιτικής (και πάντα στο όνομα της επερχόμενης “ανάπτυξης” και των δεσμεύσεων στην Ε.Ε. για τα δημοσιονομικά πλεονάσματα), η νέα επίθεση στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, με καθήλωση μισθών και συντάξεων στα σημερινά επίπεδα εξαθλίωσης, φοροεπιδρομή και περαιτέρω επέκταση της ελαστικής υποαμειβόμενης εργασίας. Την ίδια στιγμή ενισχύεται ο κρατικός αυταρχισμός (κατάργηση ασύλου, ενίσχυση αστυνομίας κ.ά.) ταυτόχρονα με τον εθνικισμό, το φασισμό και την αναβίωση του «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» αλλά και η πρόσδεση στην ιμπεριαλιστική μηχανή του πολέμου, με το ελληνικό κεφάλαιο να παίρνει θέση στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τις πηγές και τους “δρόμους” της ενέργειας και το ΝΑΤΟ να μετατρέπει σε μια απέραντη βάση τα Βαλκάνια.

«Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει.

Όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα. Έβλεπα τώρα πόσα κρυμμένα τιμαλφή

έπρεπε να σώσω, πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες…»

Αυτή η πολιτική θα σπάσει μόνο στο δρόμο. Σήμερα παρά ποτέ αποτελεί κυρίαρχο καθήκον για το εργατικό και λαϊκό κίνημα φρένο να βάλουμε στην καθημερινή υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας. Η ζωή της εργαζόμενης πλειοψηφίας και του λαού δεν θα αλλάξει αν δεν σπάσει η ασφυκτική πολιτική που ορίζουν τα μνημόνια, η πληρωμή του ληστρικού χρέους, η στρατηγική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.

Αυτή τη μάχη ούτε θέλει ούτε μπορεί να τη δώσει ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η μάχη αυτή θα δοθεί από τις αγωνιστικές δυνάμεις του κινήματος, χωρίς καμία αναμονή και προσδοκία από τον εργοδοτικό–κυβερνητικό συνδικαλισμό, με το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων και των αγωνιζόμενων συλλογικοτήτων του εργατικού-λαϊκού κινήματος και τη συγκρότηση ανεξάρτητων κέντρων αγώνα, με προγράμματα πάλης και αιτήματα που θα καλύπτουν τις εργατικές ανάγκες κόντρα στις επιταγές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.

Η ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με την ανάπτυξη αγώνων που θα βάζουν ως πρόταγμά τους τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και τα δικαιώματα, είναι αναγκαίο να επιταχύνει τα βήματά της στο νέο σκηνικό. Οι αγώνες θα είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι μόνο αν δεν είναι απλές συγκεντρώσεις “διαμαρτυρίας”, αν περάσουν στα χέρια των ίδιων των αγωνιζόμενων και των σωματείων τους. Μόνο έτσι θα πάρουμε πίσω όσα μας κλέψανε, φραγμό στη νέα κλοπή θα βάλουμε!

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι που υπογράφουμε καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις συλλογικότητες του εργατικού και λαϊκού κινήματος να δώσουμε τη δική μας απάντηση στην “υπό νέα διεύθυνση” προσπάθεια μονιμοποίησης της κοινωνικής βαρβαρότητας που γεννάει τη φτώχεια, το φασισμό, την πολεμική απειλή. Να διαδηλώσουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης και συνολικά της πολιτικής Ε.Ε, και κεφαλαίου. Δίνουμε την πρώτη μαζική απάντηση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δηλώνοντας ότι σύντομα θα έχει να αντιμετωπίσει μια μαχητική, λαϊκή, εργατική αντιπολίτευση.

Το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη (6μ.μ., στην ΚΑΜΑΡΑ), στα εγκαίνια της ΔΕΘ, οργανώνουμε το ανεξάρτητο από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, πανελλαδικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο, που θα ανοίξει το δρόμο για ένα

Ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό-λαϊκό κίνημα, με τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας στις σημαίες του!

1. Αγαπητός Θανάσης, δάσκαλος, μέλος Δ.Σ. Β’ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης και του Γ.Σ. της ΕΔΟΘ/Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρ. Μακεδονίας
2. Αγγέλης Γιάννης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
3. Αγναντόπουλος Σωτήρης, ιδιωτικός υπάλληλος
4. Αδαμόπουλος Δημήτρης, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού ΕΚΠΑ
5. Αδαμόπουλος Νίκος, συνταξιούχος ΟΤΑ, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής
6. Αθανασίου Μανώλης, Χημικός Μηχανικός, μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργαζομένων της ΑΣΠΡΟΦΟΣ
7. Αθανασίου Ρίζος, καθηγητής γερμανικών, μέλος ΕΛΜΕ Ημαθίας
8. Αθανασοπούλου Αντωνία, αρχιτεκτόνισσα, Δημοτ. Σύμβουλος Περιστερίου
9. Αλβανούδη Αγγελική, γλωσσολόγος, συμβασιούχος διδάσκουσα στο ΑΠΘ
10. Αλβανούδη Ζωή, δασκάλα, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης
11. Αλεμίδου Θώμη, φιλόλογος, μέλος της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής
12. Αλεξάκος Φώτιος, καθηγητής, μέλος ΕΛΜΕ Καρδίτσας
13. Αλεξιάδου Μαρία-Ζωή, φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ
14. Αλεξίου Δημήτρης, ηλεκτρολόγος μηχανικός , εργαζόμενος στον επισιτισμό, μέλος του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων
15. Αλεξίου Έλλη, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής
16. Αλεξόπουλος Παναγιώτης, μέλος του Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Μετρό (ΣΕΛΜΑ)
17. Άλλιου Μάγδα, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού ΑΠΘ
18. Αμαργιανιτάκης Μανόλης, Φοιτητής, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου του Μαθηματικού Πανεπ. Κρήτης
19. Αμοιράνης Δημήτρης, αγρότης, Αραβησσός Πέλλας
20. Αμπάτης Διονύσης, χημικός
21. Αναγνωστοπούλου Κούλα, συνταξιούχα Νοσηλεύτρια, Έδεσσα
22. Ανδριανοπούλου Χριστίνα, Χημικός-Ιδιωτική υπάλληλος, μέλος τηςAttack στην ανεργία και την επισφάλεια
23. Ανδρουλιδάκη Φραντζέσκα, Πληροφορικός, εργαζόμενη στο ηλεκτρονικό εμπόριο
24. Αντάρας Λάμπρος, αρχιτέκτονας μηχανικός, γραμματέας Συλλόγου αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης
25. Αντύπας Βαγγέλης, απόφοιτος Ηλ/Μηχ Μηχανικών ΑΠΘ, μέλος του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσ/νίκης
26. Αντωνόπουλος Παύλος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος του ΠΕΣΕΚ
27. Αξούριστου Χαρά, εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας
28. Αποστολίδης Ζαννής, εργάτης, μέλος Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών
29. Αρβανίτης Κώστας, δημοσιογράφος
30. Αρχοντή Βάνα, φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογίας ΑΠΘ
31. Αρώνης Γιάννης, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού ΕΚΠΑ
32. Ασκητής Γιώργος, αγρότης, Αραβησσός Πέλλας
33. Ασπράγκαθος Αβραάμ, μαθηματικός, Κοζάνη
34. Αυγουστίνου Μαρία, καθηγήτρια, μέλος ΕΛΜΕ Πειραιά.
35. Αφένδρα Εύα, φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ
36. Αχείμαστος Ζώης, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ
37. Αχμάτι Άντζελα, άνεργη
38. Βάιος Νικηφόρος, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ
39. Βαλανίκας Ευριπίδης, ειδικευόμενος γιατρός ΑΧΕΠΑ
40. Βαρβάκη Αρχοντούλα, Ιδιωτική Υπάλληλος, μέλος «Ανυπόταχτης Καισαριανής»
41. Βασιλακάκης Νάσος, κομίστας, μέλος Δικτύου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων
42. Βασιλάτου Βίκη, εκπαιδευτικός, μέλος Δ΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.
43. Βασιλειάδης Δημήτρης, ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών
44. Βασιλειάδης Θωμάς, δάσκαλος, μέλος Σ.Ε.Π.Ε. Ξάνθης
45. Βασιλειάδου Δέσποινα, δασκάλα, μέλος του Σ.Ε.Π.Ε. Υπαίθρου Θεσσαλονίκης
46. Βασιλείου Λάμπρος, φοιτητής, μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ
47. Βασιλείου Νίκος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, Τρίκαλα
48. Βασιλόπουλος Χρήστος, χημικός μηχανικός, Γρεβενά
49. Βάσσης Διονύσης, εκπαιδευτικός, μέλος του Γεν. Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και του Δ.Σ. της Γ’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας
50. Βάσσου Αθηνά, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ
51. Βαφειάδης Μιχάλης, αρχιτέκτων, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
52. Βαφειάδης Χρήστος, ηλεκτρολόγος, συνταξιούχος ΤΕΙ Χαλκίδας
53. Βαφειάδου Ελένη, Αρχιτεκτόνισσα, γραμματέας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αθήνας (ΣΑΔΑΣ)
54. Βερβερίδου Ηρώ, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΑΠΘ
55. Βέργος Λεωνίδας, φοιτητής, μέλος φοιτητικού συλλόγου Φιλολογίας ΑΠΘ
56. Βλαχομήτρος Δημήτρης, συνταξιούχος, δημοτικός σύμβουλος Θέρμης
57. Βλάχος Γιώργος, κτηνοτρόφος, μέλος της επιτροπής αγώνα Μεγ. Παναγιάς ενάντια στις εξορύξεις στη Χαλκιδική
58. Βλάχος Στέφανος, υποψήφιος διδάκτορας ΕΚΠΑ, μέλος Attack στην ανεργία και την επισφάλεια
59. Βουλαλάς Παναγιώτης, αδ, θερμοϋδραυλικός, γραματέας Σωματείου Θερμοϋδραυλικών Καβάλας
60. Βουρεκάς Κώστας, αρχιτέκτονας, μέλος ΔΣ τμ. Αττικής ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
61. Βουρτσάκη Βάνα, δασκάλα, μέλος Δ.Σ. Γ΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης
62. Βουτσαράς Στέλιος, συνταξιούχος μεταλλεργάτης
63. Βραζιώτης Δημήτρης, γεωπόνος
64. Βρατσίστας Γώργιος, γεωπόνος, μέλος Γεν. Συνέλευσης του ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου-Νήσων
65. Βρύζας Νικόλαος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Υπ. Διδ., μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
66. Βυθούλκα Χριστίνα, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ
67. Γαζάκης Αντώνης, φιλόλογος, πρόεδρος του Σχολείου Αλληλεγγύης «Οδυσσέας»
68. Γαλατάς Ζώης, δημοτ. υπάλληλος, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων
69. Γανιάρη Έφη, πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας, μέλος Δ.Σ. του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ
70. Γεωργάκη-Κόλλια Ειρήνη, αναπλ. δασκάλα, μέλος του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, περιφερειακή σύμβουλος Κεντρ. Μακεδονίας
71. Γεωργάκης Δημήτρης, μέλος Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων στο ΟΑΚΑ
72. Γεωργακόπουλος Χρήστος, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
73. Γεωργιάδης Γιώργος, μηχανικός, μέλος Δ.Σ. του ΤΕΕ παραρτημ. Δυτικής Μακεδονίας
74. Γεωργιτσοπούλου Έφη, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ
75. Γεωργόπουλος Αχιλλέας, γιατρός Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης
76. Γεωργούλας Βασίλης, πολιτικός μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών παραρτ. Θεσσαλίας
77. Γιαγάς Γιάννης, συνταξιούχος
78. Γιακουντή Ελεάννα, φοιτήτρια, μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΑΠΘ
79. Γιαννάτου Κική, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου
80. Γιαννούτσος Δημήτρης, φοιτητής, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής ΔΠΘ
81. Γκάλπας Γιώργος, ηθοποιός
82. Γκαραγκάνη Αγγελική, δασκάλα μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Καρδίτσας
83. Γκιουλουμίδης Γιώργος, δάσκαλος, μέλος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Υπαίθρου Θεσσαλονίκης
84. Γκλαρνέτατζης Γιάννης, βιβλιοϋπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσ/νίκης
85. Γκόβας Δημήτρης, βιβλιοϋπάλληλος, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αθήνας
86. Γκολέμης Βασίλης, Ηλεκτρολόγος μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
87. Γκολόη Γερακίνα, εκπαιδευτικός Π.Ε., μέλος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Χαλκιδικής
88. Γκόντρα Κωνσταντίνα, αρχιτέκτονας, μέλος της Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων Αρχιτεκτόνων
89. Γκότσης Στάθης, ιστορικός-υπαλλ. Υπ. Πολιτισμού, μέλος Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ,
90. Γούλας Χρήστος, δάσκαλος, μέλος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων
91. Γραβάνη Κατερίνα, αδιόριστη εκπαιδευτικός, μεταπτυχιακή φοιτήτρια
92. Γραβάνης Δημήτρης, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών
93. Γραμμένου Μαρία, δασκάλα σε ΚΔΑΠ
94. Γρηγοριάδης Δημήτρης, φοιτητής, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Επιστήμης Υλικών Ιωαννίνων
95. Γρηγοριάδου Σοφία, εκπαιδευτικός-Συντονίστρια Εκπ/σης Προσφύγων ν. Δράμας, μέλος Σ.Ε.Π.Ε. Δράμας
96. Γριμανελης Βασίλης, ιδιωτικός υπάλληλος
97. Γρόλλιος Γιώργος, καθηγητής Παιδαγωγικής στο Π.Τ.Δ.Ε. του ΑΠΘ
98. Δάρας Δημήτρης, επαγγελματίας, Φθιώτιδα, μέλος Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα
99. Δαύρος Γιώργος, πολιτικός μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
100. Δεδικούσης Κώστας φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Μ.Η/Υ.Π. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ,μέλος Ε.Α.Α.Κ. Ιωαννίνων
101. Δέση-Λουκά Χριστίνη, αρχιτέκτονας, μέλος πανελλαδικής αντιπροσωπείας ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
102. Δημητριάδης Βλάσης, ηλεκτρονικός μηχανικός και μηχανικός Η/Υ, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας
103. Δημητρόπουλος Νίκος φοιτητής, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών Φ.Π.Ψ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
104. Διαμαντής Δημήτρης, ιδιωτικός υπάλληλος, Αλεξανδρούπολη
105. Διάφας Πάτροκλος, τραπεζικός υπάλληλος
106. Διδυμιώτη Ξένια, Χημικός, καθηγήτρια στην ιδιωτική τεχνική εκπαίδευση, μέλος του ΣΕΦΚ, μέλος Attack στην ανεργία και την επισφάλεια
107. Δινοπούλου Ευαγγελία, αναπληρώτρια δασκάλα, πρ. μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
108. Δραγανίγος Αντώνης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Ε.Κ.Α. του Σωματείου Εργαζομένων ΜΟΔ
109. Δραγανίγου Λήδα, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής
110. Δραγώνας Χρήστος, αγροτικός γιατρός
111. Δώδου Λήδα, άνεργη εκπαιδευτικός, μέλος Δικτύου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων
112. Ζαγανίδης Μενέλαος, βιβλιοϋπάλληλος
113. Ζαγανίδης Χρήστος, καθηγητής, πρ. πρόεδρος Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
114. Ζαμπουλάκης Νίκος, δάσκαλος, μέλος Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Ηρακλείου «Δ. ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ»
115. Ζαμπρας Χρήστος-Αλέξανδρος, πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λέσβου
116. Ζαρείφη Δανάη, βιολόγος, Υ/Δ ΕΜΠ, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Μεταπτυχιακών ΕΜΠ
117. Ζαφειρόπουλος Χάρης, Βιολόγος, Υ/Δ ΕΛΚΕΘΕ, γραμματέας Συλλόγου Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου
118. Ζέρβας Ιωάννης, μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας
119. Ζησιμόπουλος Γιάννης, oικονομολόγος, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας
120. Ζούβγιας Γιώργος φοιτητής, , μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Μ.Η/Υ.Π. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος Ε.Α.Α.Κ. Ιωαννίνων
121. Ζουλούμης Αθανάσιος, ιδιωτ. υπάλληλος σε λατομείο, Δράμα
122. Ζουμπουρλής Γιώργος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός-Μηχανικός Η/Υ, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας
123. Ζουρτσάνου Κατερίνα, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής ΕΚΠΑ
124. Ζτάλιου Ιωάννα, αν. Γραμματέας Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
125. Ζυμάρα Νεφέλη, φοιτήτρια, μέλος φοιτητικού συλλογικού τμήματος χημείας ΑΠΘ
126. Ζωγράφος Αποστόλης, εργαζόμενος στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, μέλος Radical IT!, μέλος ΣΕΤΗΠ
127. Ζωιτσάκος Σωτήρης, μέλος Α-Γ΄ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας
128. Ηλιάδης Δημοσθένης, φοιτητής, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρ.-Μηχαν. ΑΠΘ
129. Ηλιάκη Αγάπη, φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής ΔΠΘ
130. Ηλίας Κώστας, οικονομολόγος-ιδιωτ. υπάλληλος, μέλος «ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ Αμπελοκήπων-Μενεμένης»
131. Ηλίας Νίκος, γραμματέας του Σωματείου Μετάλλου Ιωαννίνων
132. Ηλιόπουλος Ηλίας, φυσικός, μέλος Δ.Σ του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας
133. Ηλιοπούλου Κωνσταντίνα, φοιτήτρια, μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΑΠΘ
134. Θανασούλα Φωτεινή, πολ. μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, μέλος ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια
135. Θεοδοσάκης Νικόλαος, Dr-Ελεύθερος επαγγελματίας, πολυλειτουργική βιώσιμη γεωργία, αειφόρος αστική ανάπτυξη
136. Θεοδωρίδη Ελίνα, φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ
137. Θεοδωρίδου Αναστασία, φοιτήτρια, μέλος Φοιτ. Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπ. Δυτ. Μακεδονίας
138. Θεοδωρουλέα-Μπαλαφούτη Βάσω, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος της «Λάντζα»
139. Θεολόγου Σταύρος, νοσηλευτής, ΑΡΣΥ Υγειονομικών, μέλος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός
140. Θεοφιλάτος Δημήτρης, Βιολόγος, Υ/Δ Πανεπ. Κρήτης, μέλος Συλλόγου Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου
141. Θεοχαροπούλου Κωνσταντίνα, φιλόλογος, μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας
142. Θωμά Μαρία, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής ΕΚΠΑ
143. Θώμου Ιωάννα, φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού Αρχαιολογικού ΑΠΘ
144. Ιακωβάτος Γεράσιμος, πρόεδρος Παραρτήματος Ηρακλείου Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
145. Ιωαννίδης Αδάμος, μηχανολόγος μηχανικός
146. Ιωαννίδης Τάσος, εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα)
147. Ιωαννίδου Γιώτα, καθηγήτρια, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
148. Ιωαννίδου Κατερίνα, αναπληρ. δασκάλα, μέλος Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης
149. Ιωαννίδου Νένα, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογίας ΑΠΘ
150. Καβακλής Νίκος, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Πληροφορικής ΕΚΠΑ
151. Καλαϊτσίδης Θοδωρής, συνταξιούχος ΟΤΑ
152. Καλαμπαλίκης Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος Αγωνιστικής Παρέμβασης Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων
153. Καλαμπαλίκης Χρήστος, φοιτητής, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού ΕΚΠΑ
154. Καλημερίδης Γιώργος, δάσκαλος, μέλος Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Συρου-Τήνου-Μυκόνου
155. Καλογρηάς Μένιος, νοσηλευτής, μέλος Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγ. Παύλος» και του Γ.Σ. της ΕΔΟΘ/Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ
156. Καλοειδάς Σοφοκλής, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ
157. Καλούδας Χρήστος, φοιτητής, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρ.-Μηχαν. ΑΠΘ
158. Καλουδιώτης Βαγγέλης, μηχανικός, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Πάτρας
159. Καλούσης Ακρίτας, κοινωνιολόγος, μέλος ΕΛΜΕ Πειραιά
160. Καμάρας Νίκος, φοιτητής ΠΑΔΑ
161. Καμηλάκης Μανώλης, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού ξενοδοχείων Αττικής, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Χίλτον
162. Καμινιώτης Παναγιώτης, γεωπόνος, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Α΄ Βαθμού Καρδίτσας
163. Καμπακάκη Ελένη, εκπαιδευτικός, μέλος Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
164. Κανέλλος Γρηγόρης, οδηγός λεωφορείου, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΘΕΛ και της Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΕΑΣ)
165. Κανέλλος Κώστας, οδηγός λεωφορείου, μέλος του Σωματείου εργαζομένων ΕΘΕΛ και της Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας – ΕΘΕΛ
166. Καπακτσής Αλέξανδρος, δάσκαλος, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Υπαίθρου Θεσ/νίκης
167. Καπακτσής Δημήτρης, δάσκαλος, μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Υπαίθρου Θεσ/νίκης
168. Καπέτα Θεοπίστη, φοιτήτρια, μέλος Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ-ΑΠΘ
169. Καπετανάκη Γαρυφαλλιά, φιλόλογος, μέλος Σωματείου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
170. Καπέτης Δημήτρης, φιλόλογος, ταμίας της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
171. Καπής Πάρης, γιατρός, νοσοκομείο Κατερίνης
172. Καπλανίδου Χρυσή, καθηγήτρια, μέλος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής
173. Καραβαζάκης Βασίλης, οδηγός, Αθήνα
174. Καραβασίλης Θανάσης, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ & Συλλόγου Οικοτρόφων ΦΕΠΑ
175. Καραγιάννης Μηνάς, ειδικευόμενος ιατρός, μέλος Σωματείου Π.Γ.Ν. Αττικού «Αναγέννηση»
176. Καραγιαννίδης Λάζαρος, βιβλιοϋπάλληλος, μέλος Δ.Σ. του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσ/νίκης
177. Καραδάκης Γιώργος, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Σιβιτανιδείου
178. Καράμαλης Δημήτρης, εργαζόμενος ΟΤΕ, πρόεδρος ΤΔΕ ΠΑΣΕ ΟΤΕ Λέσβου-Λήμνου, μέλος Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λέσβου
179. Καραμήτρου Χρύσα, δασκάλα, μέλος του Σ.Ε.Π.Ε. Β’ Αθήνας «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
180. Καραμπατζάκη Αλίκη, δασκάλα, μέλος Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Ιεράπετρας
181. Καραμπατζάκης Ηλίας, αγρότης, μέλος Αγροτικού Συνεταιρισμού Αχλαδοχωρίου
182. Καραναστάση Κατερίνα, αρχιτέκτονας, μέλος Δ.Σ. παραρτήματος Θεσσαλίας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
183. Καραπέτης Χρήστος, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονικής
184. Καραφεριάς Σωτήρης, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού ΕΚΠΑ
185. Καραχάλιου Έφη, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ
186. Καραχάλιου Υρώ, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ
187. Καρπουτσής Μιχάλης, γραμματέας Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑ ΣΕΡΡΩΝ
188. Καρυώτης Δημήτρης, πρόεδρος Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο)
189. Κασάρχου Λένα, ψυχολόγος
190. Καστάνου Ελένη, φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ
191. Κατράδη Ελένη, εργαζόμενη στις τηλεπικοινωνίες κ την πληροφορική, μέλος Radical IT!, μέλος ΣΕΤΗΠ
192. Κατσαδήμου Νάνσυ, γυμνάστρια
193. Κατσανεβάκη Ζαμπία, ΕΔΙΠ στο ΕΜΠ, μέλος της Δ.Ε. της ΠΟΣΕΕΔΙΠ
194. Κάτσαρης Παναγιώτης, Γεωπόνος Πρόεδρος του πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
195. Κατσαρού Ιωάννα, δασκάλα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λαγκαδά
196. Κατσιγιάννης Αλέξανδρος, αναπληρωτής φιλόλογος, μέλος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά.
197. Κατσιόλα Λίνα, άνεργη νηπιαγωγός, Χίος
198. Καττή Λυδία, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ
199. Κεφαλληνός Παναγιώτης, συνταξιούχος ΟΤΑ
200. Κηπουρός Γιάννης, δημοτικός υπάλληλος Δ. Κορδελιού-Ευόσμου
201. Κιντσάκη Μαρία, συνταξ. εκπαιδευτικός, μέλος Χώρου Αλληλεγγύης Γυναικών
202. Κιτσαντά Μάρθα, αναπληρώτρια δασκάλα, γραμματέας Σ.Ε.Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού
203. Κοιλάκου Σύλβια, πολιτικός μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
204. Κοϊμτζόγλου Βασιλική, φοιτήτρια, μέλος Φοιτ. Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπ. Δυτ. Μακεδονίας
205. Κοκκίνης Μάκης, κοινωνιολόγος-εργαζόμενος σε δομές προσφύγων
206. Κόκκορη Νάγια, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Βιολογικού ΕΚΠΑ
207. Κόκοτου Ηλιάνα φοιτήτρια, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών Μ.Ε.Υ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
208. Κονδύλη Νατάσα, δασκάλα, ταμίας Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής
209. Κοντελές Δημήτρης, εκπαιδευτικός, αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας
210. Κοντογιάννη Μαριλένα, εκπαιδευτικός, μέλος ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
211. Κοντοδήμας Κωνσταντίνος, Μηχανικός Η/Υ, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Υποψ. Διδακτόρων ΕΜΠ
212. Κορδαλής Ηλίας, αναπληρωτής εκπαιδευτικός Κοινωνικών Επιστημών Δ.Ε.
213. Κορκοντζέλου Χριστίνα, φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού Αρχαιολογικού ΑΠΘ
214. Κοσίνας Χρήστος, βιολόγος, περιφερειακός σύμβουλος στη Δυτική Ελλάδα
215. Κοσμοπούλου Όλγα, γιατρός, μέλος Δ.Σ. ΕΙΝΑΠ, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Νίκαιας
216. Κοσμοπούλου Φωτεινή, δασκάλα, μέλος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας
217. Κοτίνης Χρήστος, δάσκαλος, πρόεδρος Β’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης
218. Κουβαρά Ελίνα, φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ
219. Κουμαντζιάς Δημήτρης, εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας
220. Κουρνιώτης Χρήστος, εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
221. Κουρούκλης Αντώνης, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής
222. Κουρτέσης Βασίλης, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας
223. Κούρτη Ιουλία, δασκάλα, μέλος Σ.Ε.Π.Ε. Θεσπρωτίας, μέλος Επιτροπής ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων
224. Κουσινόβαλη Κατερίνα, μέλος φοιτητικού συλλόγου Ιατρικής ΔΠΘ, εργαζόμενη στον επισιτισμό,
225. Κουτίδου Σοφία, λογοθεραπεύτρια
226. Κουτσανέλλου Μαργαρίτα, γραμματέας Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ Δήμητρα, εκπρόσωπος του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας
227. Κρεασίδης Γιώργος, καθηγητής, μέλος του Γεν. Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ
228. Κρεστενίτης Μάριος, εργαζόμενος στην έρευνα, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας
229. Κρίτσας Σωτήρης, συνταξιούχος, υπεύθ. δημοσίων σχέσεων του Δ.Σ. Σωματείου Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση»
230. Κυργιάκης Χρήστος, μέλος Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής, αρθρογράφος του «ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΗ»
231. Κυριακόπουλος Μάνθος, αναπληρωτής δάσκαλος, μέλος Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Ρεθύμνου
232. Κωζαδίνου Νούλη, δικηγόρος-πανεπιστημιακός, μέλος Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης
233. Κωνστάντιου Φαίδρα, φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ
234. Κωστάμης Λάμπρος, άνεργος
235. Κωστόγιαννη Μυρτώ, μαθήτρια, γραμματέας 15μελούς Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας
236. Κωστόγιαννης Ταξιάρχης, εκπαιδευτικός, μέλος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας
237. Κωστοπούλου Βάσω, ΕΕΔΙΠ στο ΑΠΘ
238. Κωτσιόπουλος Νίκος, οικοδόμος, μέλος Δ.Σ. του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας
239. Λαγουβάρδος Γιάννης, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονικής
240. Λαθήρα Γιάννα, καθηγήτρια, πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
241. Λαθήρα Ζωή, οδοντίατρος, μέλος Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
242. Λαθήρας Γιάννης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών
243. Λαλίδου Ελένη, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
244. Λαμπρίδης Γιάννης, Πολιτικός Μηχανικός
245. Λαμπρόπουλος Νίκος, λογιστής, Θεσσαλονίκη
246. Λαντζουράκη Έμμα, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού-Αρχαιολογικού ΑΠΘ
247. Λαντζουράκη Εύη, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογίας ΑΠΘ
248. Λασπίδου Αλίκη, αναπληρώτρια δασκάλα, μέλος Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης
249. Λεγάκης Μιχάλης, φιλόλογος, μέλος Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
250. Λέισος Λυκούργος, ιδιωτικός υπάλληλος
251. Λιαμπότη Εύα, φοιτήτρια Τεχνών Ήχου και Εικόνας Κέρκυρας, εργαζόμενη στον επισιτισμό-τουρισμό, μέλος της ΕΑΑΚ και της ΛΑΝΤΖΑ
252. Λιαμπότης Σωτήρης, μέλος Συνδικάτου Οικοδόμων Ηγουμενίτσας, μέλος Επιτροπής ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων
253. Λιανός Ευθύμης, εργαζόμενος στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, μέλος Radical IT!, μέλος ΣΕΤΗΠ
254. Λιανού Αθηνά, χημικός μηχανικός, εργαζόμενη στην καπνοβιομηχανία, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
255. Λιαπόπουλος Παναγιώτης, νοσηλευτής Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας Χαλκιδικής
256. Λιόντος Βασίλης, καθηγητής, πρόεδρος ΕΛΜΕ Χανίων
257. Λουσιώτης Νικόλαος, φαρμακοποιός, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Φαρμακοποιών Πέλλας
258. Μαγκλάρα Μυρτώ, φοιτήτρια, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού ΑΠΘ
259. Μαγκλάρας Θοδωρής, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΜΦΕ
260. Μαγκλάρας Κωνσταντίνος, φοιτητής, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ
261. Μακρόγλου Βίβιαν, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης
262. Μακρυγιάννης Στέφανος, δάσκαλος, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ροδόπης
263. Μαλγαρινού Βάσω, αναπληρώτρια δασκάλα, Κιλκίς
264. Μαλεφάκη Εύα, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής ΕΚΠΑ
265. Μαλεφάκη Ηρώ, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΕΜΠ, μέλος ATTACK Αθήνας
266. Μανάβης Νίκος, εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) στην γενική συνέλευση της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)
267. Μανενή Ευαγγελία, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού ΑΠΘ
268. Μανίκας Κώστας, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ
269. Μανίκας Σταύρος, εργαζόμενος της ΕΘΕΛ, μέλος της Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΕΑΣ)
270. Μανωλάκης Ιάσονας, χημικός, μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας
271. Μαξούρης Πάτροκλος, οδηγός λεωφορείου, μέλος του Σωματείου εργαζομένων ΕΘΕΛ και της Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας – ΕΘΕΛ
272. Μαραγκουδάκης Σταύρος, μηχανολόγος μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και της Attack στην ανεργία και την επισφάλεια
273. Μαρίνης Γιάννης, εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
274. Μαρίνης Στέλιος, μαθηματικός, μέλος Εργατικής Λέσχης Ν. Σμύρνης
275. Μαρκάκος Γιώργος, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΑΠΘ
276. Μαρκάτος Ιάσονας, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ
277. Μαρκέτος Σπύρος, ιστορικός, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
278. Μάρρα Έρη, φοιτήτρια του Μεταφραστικού Τμήματος Κέρκυρας, εργαζόμενη στον επισιτισμό-τουρισμό, μέλος της ΕΑΑΚ και της ΛΑΝΤΖΑ
279. Μασούρας Ιάσονας, φυσικός, μέλος Δ.Σ του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας
280. Μασούρας Χρήστος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος Σωματείου Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση»
281. Μάστορης Νίκος, εργαζόμενος της ΕΘΕΛ, μέλος της Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΕΑΣ)
282. Ματάνης Τάκης, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Πληροφορικής ΕΚΠΑ
283. Ματζίκος Παναγιώτης, φοιτητής, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρ.-Μηχαν. ΑΠΘ
284. Ματίκας Λάμπρος, φυσικός, βιομηχανικός εργάτης
285. Μαυρειδόπουλος Γρηγόρης, μέλος Δ.Σ. του Σωματείου Φαρμακευτικών Προϊόντων, Ιατροτεχνολογικών και Συναφών Επαγγελμάτων
286. Μαυρίδης Θεόδωρος, αναπληρωτής εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. Σ.Ε.Π.Ε. Περιστερίου « Έλλη Αλεξίου»
287. Μαυρογιαννης Σπυρίδων, πολιτικός μηχανικός-ελεύθερος επαγγελματίας, Λάρισα
288. Μαυροειδής Παναγιώτης, μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
289. Μέλλιος Γιάννης, γεωπόνος
290. Μεσολογγίτη Πηνελόπη, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Βιολογικού ΕΚΠΑ
291. Μεταξάς Γιώργος, φοιτητής, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού ΕΚΠΑ
292. Μηνακάκη Νεφέλη, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής
293. Μητροπάνου Μυρσίνη φοιτήτρια, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Μ.Ε.Υ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος Ε.Α.Α.Κ. Ιωαννίνων
294. Μητρούτσικου Ζωή, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού ΑΠΘ
295. Μητσοπούλου Όλγα, άνεργη εκπαιδευτικός, Καρδίτσα
296. Μητώνας Γιώργος, εργαζόμενος ΕΥΑΘ, αντιπρόσωπος εργαζομένων ΕΥΑΘ στο Ε.Κ. Θεσσαλονίκης
297. Μιλτσακάκης Μιχάλης, δάσκαλος, μέλος Σ.Ε.Π.Ε. Βύρωνα-Καισαριανής, μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ
298. Μιχαηλίδου Καλλιόπη, μέλος της «ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια» Βέροιας
299. Μιχαλόπουλος Δημήτρης-Νικήτας, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Πανεπ. Μακεδονίας
300. Μιχαλόπουλος Πάνος, μέλος Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
301. Μολόχας Στέφανος, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών-παράρτ. Θεσσαλίας, μέλος Εργατικής Λέσχης Βόλου
302. Μονιάκη Χρυσούλα, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ
303. Μόσχος Αλέκος, εκπαιδευτικός, μέλος της ΕΛΜΕ Ημαθίας
304. Μόσχος Θανάσης, φοιτητής, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ
305. Μόσχος Τάσος, Υπάλληλος Παν/μίου Αιγαίου
306. Μουλός Θοδωρής, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων ΕΜΠ
307. Μούστος Αλέξανδρος, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ
308. Μούστος Φώτης, φαρμακοϋπάλληλος, μέλος του Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων Καρδίτσας
309. Μούστου Γαβριέλα, δασκάλα, μέλος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας
310. Μπαζιργιάννης Βασίλης, αδιόριστος δάσκαλος, μέλος Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης
311. Μπαζώρας Γιάννης, δάσκαλος, μέλος Σ.Ε.Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου
312. Μπακαλάκης Χρήστος, οικοτέχνης, Γιαννιτσά
313. Μπακόλας Δημήτρης, μέλος Δ.Σ. του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδος
314. Μπαλτούκα Βάγια φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Φ.Π.Ψ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ,μέλος Ε.Α.Α.Κ. Ιωαννίνων
315. Μπάντιος Νικόλαος, κτηνίατρος μέλος Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
316. Μπαρδάνη Άννα, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ
317. Μπαχούρου Βάσω, βιβλιοϋπάλληλος, μέλος Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου (ΣΥΒΧΨ) Αττικής
318. Μπαχτή Άννα, καθηγήτρια, αιρετός ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής
319. Μπελαντάκης Μάνος, φοιτητής, μέλος Σ.Φ. Φιλολογίας ΑΠΘ
320. Μπέσης Θάνος, μεταδιδάκτορας ερευνητής ΑΠΘ
321. Μπέτζου Ιφιγένεια, φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ
322. Μπεφάνης Γιώργος-Ιάσων, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου ΠΤΔΕ Φλώρινας
323. Μπικάκη Μαρία, μέλος Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα Εργαζόμενων και Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας
324. Μπιλάλη Λένα, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτικού Νομικής ΕΚΠΑ
325. Μπινιώρη Άσπα, ψυχολόγος, μέλος «Ανυπότακτης Πετρούπολης»
326. Μπινιώρης Νικόλαος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δ. Παιανίας, μέλος Γεν. Συμβουλίου ΠΟΕ-ΟΤΑ
327. Μπιτζέλη Χριστίνα, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού ΕΚΠΑ
328. Μπιτσάνης Γιώργος, φοιτητής ΠΑΔΑ
329. Μπλάτσου Παναγιώτα, φοιτήτρια Μηχανολόγος μηχανικός και βιομηχανικού σχεδιασμού ΤΕΙ Κοζάνης
330. Μπλέτσα Άννι, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου ΠΤΔΕ του ΑΠΘ
331. Μπόλης Κωστής, άνεργος καθηγητής φυσικής
332. Μπόλης Στέφανος, συμβασιούχος στον Δήμο Θεσσαλονίκης
333. Μπολτσής Άρης, εργαζόμενος μέλος του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καρδίτσας
334. Μπουντόλος Γιάννης, ιδιωτικός υπάλληλος, Καρδίτσα
335. Μπούντρη Σοφία, αρχιτέκτονας, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
336. Μπουρδομπούρα Γεωργία, δασκάλα, μέλος Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Έδεσσας και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας
337. Μπουτούλη Εύη, δασκάλα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, μέλος Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης
338. Μυλωνοπούλου Ζωή, δημοτική υπάλληλος, μέλος Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χαλκιδικής
339. Μωυσιάδης Μπάμπης, εργαζόμενος ΕΥΑΘ, μέλος Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ
340. Νάνος Βαγγέλης, γεωπόνος, πρόεδρος Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου, μέλος Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας
341. Νέζου Λίνα, εργαζόμενη στον επισιτισμό, μέλος της ΛΑΝΤΖΑ Ιωαννίνων
342. Νερουτσόπουλος Γιάννης, μέλος Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
343. Νικητάκη Παναγιώτα, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ
344. Νικολόπουλος Αποστόλης, εκπαιδευτικός, μέλος ΕΛΜΕ Χανίων
345. Νικολούδης Δημήτρης, δάσκαλος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λαγκαδά
346. Νικολούζου Ελευθερία, μέλος Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
347. Νιφόρος Γεράσιμος, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΜΦΕ
348. Ντίνος Θωμάς, καθηγητής, μέλος Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
349. Ντόβολος Σεραφείμ, αγροτικός ιατρός
350. Ντοκόπουλος Νίκος, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής
351. Ντόνας Δημήτρης, δάσκαλος, μέλος Ζ΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσσαλονίκης
352. Ντούρος Στάθης, γεωπόνος, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας
353. Ντρενογιάννη Αντωνία, μαθηματικός, μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας
354. Ντρενογιάννη Κωνσταντίνα, χημικός, μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας
355. Ντριμαντήλη Μαρία, αναπληρ. βιολόγος στην Κέρκυρα, μέλος του Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιορίστων
356. Ξενόπουλος Κώστας, ελεύθερος επαγγελματίας
357. Ξηρουδάκης Νίκος, πολιτικός μηχανικός, μέλος Εργατικής Λέσχης Ν. Σμύρνης
358. Ξιφαρά Μαρία, τραπεζοϋπάλληλος, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας
359. Ξοπλίδης Γιώργος, αναπληρωτής εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Αλεξανδρούπολης και του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιορίστων Εκπαιδευτικών
360. Ξοπλίδης Παναγιώτης, γραμματέας του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης
361. Οικονομάκη Μαρία, φιλόλογος, μέλος ΕΛΜΕ Ηρακλείου
362. Οικονομίδου Νάντια, εκπαιδευτικός, μέλος της Β’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης
363. Οικονόμου Αντρέας, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού ΕΚΠΑ
364. Οικονόμου Αριστείδης, σιδηροδρομικός, ταμίας Δ.Σ. του Συνδικάτου Θεσσαλικών Σιδηροδρόμων
365. Παγούνη Χαρά, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής Αθήνας
366. Παΐζης Στάθης, φοιτητής ΠΑΔΑ
367. Παλούκης Κώστας, ιστορικός
368. Παναγιωτίδου-Τερζοπούλου Καλλιόπη, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ
369. Παναγιώτου Χρήστος, αναπληρωτής δάσκαλος, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ
370. Παπαβασιλείου Παναγιώτης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
371. Παπαγκίκας Γιώργος, αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. του τμ. Αττικής ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, μέλος της Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
372. Παπαδάκης Γιώργος, αρχιτέκτονας, μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας
373. Παπαδαμαντίου Νίκος, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ
374. Παπαδήμας Δημήτρης, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού ΕΚΠΑ
375. Παπαδημητρίου Σωτήρης, αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς
376. Παπαδιάς Άρης, φοιτητής-εργαζόμενος στον επισιτισμό, μέλος της «ΛΑΝΤΖΑ»
377. Παπαδόπουλος Δημήτρης, εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας
378. Παπαδοπούλου Ελισάβετ, δασκάλα, μέλος Σ.Ε.Π.Ε. Μολάων Λακωνίας «Γ. Ρίτσος»
379. Παπαδόπουλου Ευγενία, φοιτήτρια, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου ΠΤΔΕ Φλώρινας
380. Παπαδοπούλου Μαρία, νηπιαγωγός, μέλος Η΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θες/νίκης
381. Παπαθανασίου Αργύρης, δάσκαλος, μέλος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Μαγνησίας, πρ. μέλος Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
382. Παπαθανασίου Χριστίνα, φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Οικοτρόφων ΦΕΠΑ, εργαζόμενη στον επισιτισμό
383. Παπακωνσταντίνου Βιβή, μέλος Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
384. Παπαμακάριου Άρτεμις, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Παντείου
385. Παπανικολάου Γιώργος, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων ΕΜΠ
386. Παπανικολάου Δήμητρα, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής ΕΚΠΑ
387. Παπανικολάου Θανάσης, άνεργος ηλεκτρονικός μηχανικός, μέλος Λέσχης Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων
388. Παπανικολάου Πάνος, νευροχειρουργός, γεν. γραμματέας της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., μέλος Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ, δημοτ. σύμβουλος Περιστερίου
389. Παπαπέτρος Πέτρος, βιβλιοϋπάλληλος, μέλος Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αθήνας
390. Πάπαρη Ιωάννα, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού ΕΚΠΑ
391. Παπασπύρου Νίκος, δάσκαλος, αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Β΄ Αθήνας «Περικλής»
392. Παπατσίμπας Βασίλης, δάσκαλος, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αλεξανδρούπολης
393. Παπαφιλίππου Παναγιώτα, δασκάλα, μέλος Σ.Ε.Π.Ε. Καβάλας
394. Παπαφράγκος Τάσος, φοιτητής, μέλος Φοιτητ. Συλλόγου Οικονομικού Νομικής ΕΚΠΑ & Συλλ. Οικοτρόφων ΦΕΠΑ
395. Παπαφυλάκη Σοφία, φιλόλογος, μέλος Συλλόγου Εργαζομένων Φροντιστηρίων-Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης-Β. Ελλάδας
396. Παπαχρόνης Δημήτρης, εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Αρκαδίας
397. Παπαχρόνης Παντελής, φοιτητής, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού ΕΚΠΑ
398. Παπαχρυσοστομίδης Λάζαρος, συνταξιούχος Οργανισμού Εργατικής Εστίας, μέλος της Ανεξάρτητη Πρωτοβουλίας Νάουσας και του “SOS ΒΕΡΜΙΟ”
399. Παρασκευάς Σωτήρης, μέλος Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Αττικού Νοσοκομείου
400. Πατέλη Βιολέττα, εκπαιδευτικός, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κ. Σωτηρίου»
401. Πατετσίνης Βαγγέλης, δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας
402. Πατρίκαλου Εύα, γιατρός, μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Τρικάλων και μέλος της Αντιπροσωπείας του Π.Ι.Σ.
403. Πατσόγλου Σάββας, δάσκαλος, μέλος Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης
404. Παυλάκης Χαράλαμπος, σιδηροδρομικός, πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδικάτου Θεσσαλικών Σιδηροδρόμων
405. Παυλής Στρατής, Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου
406. Παυλίδης Παύλος, επαγγελματίας, Θεσσαλονίκη
407. Παχάκης Γιάννης, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ
408. Πέρδου Χριστιάνα, μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Αθήνας «Αριστοτέλης»
409. Περεντίδης Θεόδωρος, μέλος Συλλόγου Φοροτεχνικών-Λογιστών Βορείου Έβρου, Ορεστιάδα, περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
410. Περιστεροπούλου Μαρία, φιλόλογος, μέλος Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
411. Περπινιά Σοφία, αρχιτέκτων μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
412. Πετάση Δανάη, αρχιτέκτονας, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
413. Πλεύρης Κωστής, πολιτικός μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας
414. Πλουμής Ανδρέας, οικονομολόγος- λογιστής, πρ. πρόεδρος Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορμυλίας, μέλος Δ.Σ. περιβαλλοντικής κίνησης «Κρουσίδα Γη»
415. Ποζίδου Ροζαλία, αδιόριστη δασκάλα, μέλος Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης
416. Πολιτάκος Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος
417. Πολίτη Κωνσταντίνα, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού ΕΚΠΑ
418. Πολίτου Βίκη, φιλόλογος, γενική γραμματέας του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
419. Πολίτου Ρούλα, καθηγήτρια, αιρετός ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης
420. Πολυζώη Νίκη, εκπαιδευτικός, γραμματέας ΕΛΜΕ Φωκίδας, αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ, περιφερειακή σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας
421. Πολυχρονόπουλος Πάνος, καθηγητής, μέλος ΕΛΜΕ Μαγνησίας
422. Πρεκατές Κωστής, βιβλιοπώλης, Τρίκαλα
423. Πρεκατές Χρήστος, γιατρός, μέλος Λέσχης Εργασίας , Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων
424. Προυσαλίδης Ντίνος, φοιτητής ΗΜΜΥ ΕΜΠ
425. Προυσαλίδης Γιώργος, εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. της Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής
426. Ράλλης Κωνσταντίνος, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΑΠΘ
427. Ράπτη Γεωργία, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Οικονομικού ΕΚΠΑ
428. Ράπτης Γιώργος, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Παιδαγωγικού ΑΠΘ
429. Ράπτης Κώστας, μηχανικός
430. Ρεμπάπης Παναγιώτης, μαθηματικός, μέλος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, αναπλ. αιρετός ΠΥΣΔΕ Λάρισας
431. Ρέππα Βενετία, καθηγήτρια, μέλος Α΄ΕΛΜΕ Αθήνας
432. Ρέππα Ντίνα, δασκάλα, μέλος Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Αθήνας «Αριστοτέλης», δημοτική σύμβουλος Αθήνας
433. Ρέππας Χρήστος, δάσκαλος, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού
434. Ρηγόπουλος Κωνσταντίνος, μηχανικός Περιβάλλοντος
435. Ρίζος Μιχάλης, γιατρός, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου
436. Ρίζος Νίκος, φοιτητής, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου ΠΤΔΕ Φλώρινας
437. Ρίζου Ιωάννα, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής ΕΚΠΑ
438. Ρίζου Νάντια, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής ΕΚΠΑ
439. Ρίζου Ντορέττα, πρόεδρος Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
440. Ροζάνα Αργυρώ, αρχιτέκτονας, μέλος της Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων Αρχιτεκτόνων
441. Ρόθος Μιχάλης, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου ΕΜΜΕ
442. Ρούμπας Σπύρος, πολιτικός μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
443. Ρώιμπα Φωτεινή, εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου
444. Σαββάκη Ευγενία, Πολιτικός Μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, μέλος Attack στην ανεργία και την επισφάλεια
445. Σακαλή Στέλλα, Ειδικευόμενη Ψυχίατρος παιδιού και εφήβου, μέλος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών
446. Σακαλής Νίκος, φοιτητής, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών Φαρμακευτικής ΑΠΘ
447. Σαμαλής Νίκος, Ιδιωτ. υπάλληλος
448. Σαμαρά Κατερίνα, φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ
449. Σάμιος Παναγιώτης, δάσκαλος, αντιπρόεδρος Σ.Ε.Π.Ε. Αιγάλεω
450. Σαμοΐλη Νικολέτα, πρ. πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αλεύχιμον, Λευκίμμη
451. Σαμοϊλης Γιάννης, εκπαιδευτικός, αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής
452. Σαραϊδάρη Πόπη, φιλόλογος, μέλος Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
453. Σαριδάκης Μάνθος, υποψήφιος διδάκτορας Πολυτεχνείο Ξάνθης
454. Σαριπανίδου Αντιγόνη, ιδιωτ. υπάλληλος, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών-παράρτ. Θεσσαλίας
455. Σαρρής Αλέξης, ταμίας Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
456. Σέτζας Χρήστος, εκπαιδευτικός, μέλος της Λέσχης Eργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γρεβενών
457. Σιαφάκας Γεώργιος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Πρέβεζας
458. Σιμήνου Ευαγγελία, νηπιαγωγός, ταμίας Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λαγκαδά
459. Σιούλας Παναγιώτης, πολιτ. μηχανικός, μέλος Δ.Σ. παραρτήματος Θεσσαλίας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
460. Σιούτης Σπύρος, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερ. Ενότητας Πρέβεζας Περιφέρειας Ηπείρου, μέλος Εκτελ. Επιτροπής Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας
461. Σιτέλας Κώστας, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΒΟ
462. Σκοπέτου Νίκη, φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρ.-Μηχαν. ΑΠΘ
463. Σκουλαρίκος Γιάννης, “ωφελούμενος” Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ, Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας
464. Σκουνάκη Αρετή, δικηγόρος, μέλος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
465. Σμήλιος Ηλίας, δάσκαλος, μέλος Δ.Σ. του Ζ’ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης, δημοτ. σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης
466. Σοβαράς Νίκος, ελεύθερος επαγγελματίας, Αλεξανδρούπολη
467. Σουνδουλουνάκη Στέλλα, γιατρός στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσ/νίκης
468. Σούρλας Κώστας, φυσικός, μέλος της πρωτοβουλίας ενάντια στις εξορύξεις Θεσπρωτίας
469. Σοφουλάκη Κατερίνα, Χημικός Μηχανικός, γραμματέας Παραρτήματος Ηρακλείου ΣΜΤ
470. Σπανούδης Δημήτρης, καθηγητής, ταμίας της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
471. Στάγκος Κωνσταντίνος, συνταξιούχος, γεν. γραμματέας Σωματείου Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση»
472. Σταμούλης Δημήτρης, μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ)
473. Σταμούλης Κωνσταντίνος, γραμματέας Συλλόγου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού Παν. Ιωάννινων
474. Στανίτσας Ανέστης, ηλεκτρολόγος-τεχνικός μηχανημάτων κρέατος, πρόεδρος Δ.Σ. ΣΦΑΔΗΣ ΑΕ ΟΤΑ (σφαγεία Ν. Σκοπού Σερρών), μέλος της Κίνησης Πολιτών αντι-ΤΑΡ Π.Ε. Σερρών
475. Σταυροπούλου Άννα Μάγια, νηπιαγωγός, μέλος του Σ.Ε.Π.Ε. » Ο Περικλής» και του Συντονιστικού Νηπιαγωγών
476. Σταύρου Βαγγέλης, φοιτητής, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ
477. Στεφανίδου Σοφία, καθηγήτρια, μέλος Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και ΕΕ της ΕΔΟΘ/Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ
478. Στεφούδης Μόρφης, συνταξιούχος ΟΤΑ, οργ. γραμματέας Σωματείου Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση»
479. Στιβακτάκης Βαγγέλης, φοιτητής, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ
480. Στράτης Στράτος, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Πληροφορικής ΕΚΠΑ
481. Σφαιροπούλου Αθηνά, καθηγήτρια, μέλος Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
482. Σχοινάς Γιώργος, μέλος Σ.Φ. Πολιτικών Επιστημών
483. Σωτηρόπουλος Άκης, μέλος Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
484. Τάκη Βούλα, συνταξ. εκπαιδευτικός, μέλος Χώρου Αλληλεγγύης Γυναικών
485. Ταλαχούπης Νίκος, οικοδόμος, μέλος Δ.Σ. Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας
486. Τάσση Αρετή φοιτήτρια- εργαζόμενη στον επισιτισμό-τουρισμό, μέλος της «ΛΑΝΤΖΑ»
487. Τάσσου Δήμητρα, αναπληρώτρια νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής, μέλος του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
488. Τατάλας Πέτρος, εργαζόμενος στον τουρισμό, μέλος της «ΛΑΝΤΖΑ»
489. Τάχου Εύη, εκπαιδευτικός ιδιωτικής εκπαίδευσης, Τρίκαλα
490. Τζαβέλλα Λίτσα, δασκάλα, μέλος Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων
491. Τζαβέλλας Νίκος, δασολόγος, Τρίκαλα
492. Τζαμαδάνης Γιώργος, επίτιμος δικηγόρος, μέλος της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσ/νίκης
493. Τζαμουράνης Δημήτρης, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
494. Τζανετάτου Εύη, ψυχολόγος
495. Τζανετέας Στράτος, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού ΕΚΠΑ
496. Τζέρπος Νίκος, εκπαιδευτικός, μέλος ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας .
497. Τζήκας Αναστάσιος, αν. Ταμίας Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
498. Τζήμας Δημήτρης, μέλος Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής
499. Τζημούλης Κωνσταντίνος, μηχανολόγος-ιδ. Υπάλληλος, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας
500. Τζιουβάρας Μάριος, μάγειρας, μέλος ΣΕΤΕΠΕ
501. Τζοάνου Αγγελική, συνταξιούχος, μέλος Σωματείου Συνταξιούχων Ν. Θεσ/νίκης «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
502. Τζουβελέκης Δημήτρης, μέλος Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Βοιωτίας
503. Τζώτζης Βασίλης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Φλώρινα
504. Τίγκας Βασίλης, αυτοαπασχολούμενος
505. Τόδη Νεκταρία-Μαρία, ασκούμενη δικηγόρος, μέλος της Κίνησης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων ενάντια στην Επισφάλεια
506. Τόλης Βαγγέλης, ΕΔΙΠ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
507. Τόλλιος Δημήτρης, Δασοπόνος, Τρίκαλα
508. Τονοζλής Γιώργος, εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
509. Τουλγαριδης Κώστας, γυμναστής, αντιπρόεδρος Σ.Ε.Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κ. Σωτηρίου», περιφερειακός σύμβουλος Αττικής
510. Τουρκογιάνη Μαρία-Ελένη, φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ
511. Τραγά Στέλλα, νηπιαγωγός, πρόεδρος Σ.Ε.Π.Ε. Αιγάλεω
512. Τραχανάς Γιώργος, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Πληροφορικής ΕΚΠΑ
513. Τρούλη Αντιγόνη, αναπληρώτρια καθηγήτρια, μέλος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου
514. Τρώντσιου Λίτσα, δασκάλα, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Υπαίθρου Θεσσαλονίκης
515. Τσαγκαράτου Αιμιλία, εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Αθήνας «Ο Παρθενώνας»
516. Τσακιροπούλου Αθανασία, φοιτήτρια, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ
517. Τσαούσης Σωκράτης, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρ.-Μηχαν. ΑΠΘ
518. Τσάφας Θοδωρής, φοιτητής Ιατρικής ΔΠΘ, Αλεξανδρούπολη
519. Τσελεπίδης Σάββας, Αρχιτέκτων μηχανικός, μέλος Αντιπροσωπείας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ)
520. Τσέλος Ιάσωνας, φοιτητής, μέλος Φοιτ. Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπ. Δυτ. Μακεδονίας
521. Τσιαμούρα Ιωάννα, αρχιτέκτονας μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
522. Τσιράκης Βασίλης, εργαζόμενος σε δομή φιλοξενίας προσφύγων, συγγραφέας
523. Τσιτλακίδης (Ραμολής) Κυριάκος, εκπαιδευτικός
524. Τσίτσος Άρης, δάσκαλος, μέλος Δ.Σ. Σ.Ε.Π.Ε. Ιεράπετρας, μέλος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λασιθίου
525. Τσολάκ Αλή Μουσταφά, Ποιητής, Δημοσιογράφος, Μεταφραστής
526. Τσολάκης Βασίλης, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών παραρτ. Θεσσαλίας, μέλος Λέσχης Εργασίας , Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων
527. Τσολάκης Θανάσης, Μαθηματικός, μέλος του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών
528. Τσολάκης Νίκος, φοιτητής – εργαζόμενος στον επισιτισμό, μέλος της «ΛΑΝΤΖΑ»
529. Τσολής Γιώργος, ειδικευόμενος ιατρός, μέλος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών
530. Τσόλκας Σάκης, αγρότης, Γαλατάδες Πέλλας
531. Υφαντή Ελισάβετ, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό Πάργας
532. Υφαντή Χρύσα, εκπαιδευτικός, Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
533. Φαλάρα Αρετή, γιατρός, μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά
534. Φειδεροπούλου Έλενα, κοινωνική λειτουργός, μέλος της πρωτοβουλίας ενάντια στις εξορύξεις Θεσπρωτίας
535. Φεραίος Αλέξης, φοιτητής, μέλος Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
536. Φερεντίνου Αναστασία, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής
537. Φλέγκας Ευθύμης, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ
538. Φλώρος Βασίλης, άνεργος, Τρίκαλα
539. Φουντουλάκη Αργυρώ, φιλόλογος, Κιλκίς
540. Φουτούλη Γιώτα, φοιτήτρια Νομικής ΑΠΘ
541. Φρυδά Ευαγγελία, καθηγήτρια, μέλος Α-Γ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας
542. Φώτη Αλεξάνδρα, Δικηγόρος
543. Φωτιά Κωνσταντίνα, μέλος Δ.Σ. του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδος
544. Χάγιος Άγγελος, συνταξιούχος χημικός μηχανικός, πρ. περιφερειακός σύμβουλος Αττικής
545. Χάιδος Νίκος, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Νίκαιας
546. Χαλιμούρδα Αντιγόνη, εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Βοιωτίας και μέλος Δ.Σ. Νομαρ. Τμήματος ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας
547. Χαντζή Μαρία, φιλόλογος, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Φροντιστηρίων-Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης-Β. Ελλάδας
548. Χαραλαμπάκη Δήμητρα, φοιτήτρια, μέλος Φοιτ. Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπ. Δυτ. Μακεδονίας
549. Χαραλάμπους Παναγιώτα φοιτήτρια μέλος Συλλόγου Φοιτητών Φ.Π.Ψ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ,μέλος Ε.Α.Α.Κ. Ιωαννίνων
550. Χαρατσής Χρήστος, γιατρός, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ)
551. Χαρίτος Γεώργιος, Αρχαιολόγος, μέλος ΔΣ Σωματείου Εκτάκτων Αρχαιολόγων
552. Χαρχαριδη Βασιλική, αρχιτέκτονας, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
553. Χατζηγεωργίου Ζωή, εργαζόμενη στον κλάδο του τουρισμού, Δράμα
554. Χατζηδάκης Διονύσης, Πολιτικός Μηχανικός, μέλος Παραρτήματος Ηρακλείου Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
555. Χατζηδημητρίου Χρυσάνθη, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής ΕΚΠΑ
556. Χατζοπούλου Σοφία, εκπαιδευτικός, μέλος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Κορυδαλού-Αγ. Βαρβάρας και του Γεν. Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ
557. Χεκίμογλου Άκης, μέλος Σωματείου Οικοδόμων Θεσπρωτίας
558. Χουλιαρα Ματίνα, μηχανικός
559. Χριστογιάννης Χριστόφορος, νοσηλευτής, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρόνοια Ηπείρου
560. Χριστοδούλου Γιώργος, φοιτητής, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου ΕΜΜΕ
561. Χριστοδούλου Λεωνίδας, Φοιτητής, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου του Βιολογικού Πανεπ. Κρήτης
562. Χριστοφόρου Νίκος, δάσκαλος, γεν. γραμματέας Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λαγκαδά
563. Χρόνης Γιώργος, γενικός γραμματέας Σ.Ε.Π.Ε. Αθήνας «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ», δημοτικός σύμβουλος δήμου Ιλίου
564. Χρυσικού Γιαννούλα, εκπαιδευτικός, μέλος ΕΛΜΕ Λευκάδας
565. Ψύλλου Ευδοκία, Πολ/κος Μηχ/κος ΤΕ
566. Ψωμιάδη Μαρία, φοιτήτρια, μέλος Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής Αθήνας

Ανακοίνωση της Εκπαιδευτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ., που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, απέδειξε τους δύο μήνες της διακυβέρνησής της, πως αποτελεί ένα συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων, τεχνοκρατικών και ακροδεξιών στελεχών που έχουν σκοπό να πλήξουν βάναυσα τα εργασιακά, ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα και παράλληλα να συρρικνώσουν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά (Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση κ.ά.). Σ’ αυτό το πρώτο διάστημα η κυβέρνηση κατήργησε το «βάσιμο» λόγο για την αιτιολόγηση απολύσεων εργαζομένων από την εργοδοσίαεπιβάλει την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗοδηγεί στον αποκλεισμό της πρόσβασης στη δημόσια υγεία σε ανασφάλιστους πολίτες και πρόσφυγες, δείχνοντας την «ετοιμότητά» της για τις επιθέσεις που ετοιμάζει απέναντι στους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα, η καταστρατήγηση του ΑΣΕΠ με απευθείας διορισμό, την οποία κατήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, η τοποθέτηση επικεφαλής στην ΕΥΠ που δεν διαθέτει καν τα τυπικά προσόντακαι η πολιτική πλέον κάλυψη μόλις πριν μερικές μέρες με την αλλαγή του νόμου για να μπορεί νόμιμα να είναι επικεφαλής της ΕΥΠ άνθρωπος χωρίς τυπικά προσόντα για διορισμό στο δημόσιο ως Π.Ε.- δίνοντάς του τη δυνατότητα μάλιστα να τοποθετεί «συνδέσμους»-τοποτηρητές της ΕΥΠ σε δημόσιους οργανισμούς!, η υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο Μ. Μαξίμου με διπλασιασμό σε αριθμό και αμοιβή μετακλητών υπαλλήλων, η επιλογή διευθυντή της ΕΡΤ που χαιρέτιζε τις δηλώσεις Χρυσαυγιτών, αποτυπώνουν ξεκάθαρα πως το «επιτελικό» κράτος της κυβέρνησης της Ν.Δ. μεταφράζεται σ’ ένα αυταρχικό κομματικό κράτος παλιάς κοπής.

Στο πεδίο της Εκπαίδευσης η πολιτική της κυβέρνησης δείχνει ξεκάθαρα πως θα επιδιώξει ν’ αποδομήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της, στοχεύοντας στην συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου, στη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και στην επαναφορά της αξιολόγησης-χειραγώγησης καθώς και επαναφορά πρόθυμων στελεχών για να την εφαρμόσουν. Από τις πρώτες κιόλας μέρες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:

  • Ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνουν στο άμεσο μέλλον μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Αγωγή, παρά τις τεράστιες εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Ανέστειλε την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε δεκατρείς δήμους.
  • Δήλωσε πως θα ετοιμαστεί νέος νόμος για την αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών προφανώς στη λογική του νεοφιλελεύθερου δόγματος με την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την αυθαίρετη ποσοτική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με όρους ανταγωνισμού, ασφυκτικού ελέγχου και τιμωρητικής προοπτικής. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της υπουργού Παιδείας ότι πρώτα τα σχολεία θα μπουν στη διαδικασία της αξιολόγησης και έπονται οι εκπαιδευτικοί για την αξιολόγηση, επαναφορά δηλαδή στη γραμμή του Π.Δ. 152.
  • Κατήργησε το πανεπιστημιακό άσυλο μεθοδεύοντας την πλήρη απαξίωση του δημόσιου πανεπιστήμιου, την αλλοίωση του ρόλου τους ως Πανεπιστήμια, με απώτερο σκοπό την μετατροπή τους σε Ιδρύματα επαγγελματικών σχολών που θα λειτουργούν υπό ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως η αγορά επιτάσσει.
  • Πάγωσε όλες τις διαδικασίες επιλογής των μελών των Παιδαγωγικών Ομάδων των ΚΕΑ, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη αλλαγή του ν.4547/2018
  • Ανέστειλε τη λειτουργία διετών προγραμμάτων των Πανεπιστημίων, όπου θα μπορούσαν  να φοιτήσουν δωρεάν 1.500 απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ.
  • Απομάκρυνε την Έρευνα & Τεχνολογία από την Ανώτατη Εκπαίδευση, μεταφέροντας όλες τις αρμοδιότητες στο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποσυνδέοντας τον ακαδημαϊκό και δημόσιο χαρακτήρα της έρευνας.

Όλα τα παραπάνω φανερώνουν πως η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί σε όλα τα επίπεδα μια βαθιά συντηρητική και νεοφιλελεύθερη πολιτική. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις, αλλά και ανένταχτοι συνάδελφοι του εκπαιδευτικούς κινήματος που τοποθετούμαστε στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού, στον ευρύτερο δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο κατανοούμε πως μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας. Εισερχόμαστε σε μια νέα φάση όπου η πολιτική κατεύθυνση στα εργασιακά δικαιώματα και στους νευραλγικούς πυλώνες του κοινωνικού κράτους, όπως της Παιδείας, θα είναι επιθετική και αντιδραστική από την πλευρά της κυβέρνησης. Συνεπώς η δική μας ευθύνη είναι η σύγκλιση, η συνεννόηση και η ενωτική σύμπραξη δυνάμεων με σταθερή πυξίδα τις θέσεις και τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος, ώστε να αντιπαλέψουμε σε όλα τα μέτωπα τις πολιτικές λιτότητας, τις πολιτικές που θα επιδιώξουν τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Σχολείου και τις προσπάθειες συντηρητικοποίησης της κοινωνίας.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και συνολικά τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη και ώρα 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου προκειμένου η κυβέρνηση να λάβει το πρώτο ηχηρό και μαζικό μήνυμα από το εργατικό κίνημα.

 

Κίνηση για την Εθνική Άμυνα» (ΚΕΘΑ).

Στο κάλεσμά της αναφέρει:

«Πλησιάζουν τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ και η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίσει να κτίζει το “νέο” πρόσωπό της στο πλαίσιο της καθιερωμένης φιέστας με την παρουσία του πρωθυπουργού.

Ο ελληνικός λαός, βέβαια, δεν έχει τίποτα να περιμένει, ούτε από το υποτίθεται νέο κυβερνητικό πρόσωπο, ούτε από τέτοιου είδους φιέστες. Δεν έχει τίποτα να περιμένει από πανηγύρια που στήνονται δήθεν για να ανακοινωθούν μέτρα στήριξής του.

Από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης της ΝΔ ακολουθήθηκε η γραμμή “ότι το κράτος έχει συνέχεια”. Μια συνέχεια, όμως, αντίθετη προς τα συμφέροντα του λαού και “φιλική” προς τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η κυβερνητική πολιτική που θα ξεδιπλώσει η ΝΔ το αμέσως επόμενο διάστημα, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, φάνηκε με τα πρώτα πέντε νομοσχέδια που έσπευσε να ψηφίσει μέσα στο κατακαλόκαιρο με συνοπτικές διαδικασίες (μάλιστα τα τρία με τη διαδικασία του “κατεπείγοντος” και ένα με τη διαδικασία του “επείγοντος”).

Θα προβάλλουν για μια ακόμα φορά στο λαό το παραμύθι της κοινωνικής ευημερίας με δήθεν μέτρα οικονομικής ανακούφισης, όταν έχουν ήδη προδιαγράψει το εφιαλτικό του μέλλον, δεσμευόμενοι να στηρίζουν τα προαπαιτούμενα, εφαρμόζοντας στο ακέραιο όλους τους μνημονιακούς νόμους και τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις με φοροληστείες και περικοπές, για να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι οι φιέστες αυτές πάντα στήνονται πάνω στη λεηλασία των δικών του δικαιωμάτων, πάνω στην εξαθλίωση του.

Η πραγματικότητα της “βιώσιμης” ανάπτυξης που λέει η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διαφέρει καθόλου από τη “δίκαιη” ανάπτυξη που βιώσαμε με το ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί η στήριξη στην κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων απαιτεί χαμηλούς μισθούς, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος, ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για το κεφάλαιο. Απαιτούν δηλαδή και πριν και τώρα τσάκισμα του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου και αυτό η ΝΔ δείχνει τη πρόθεση της να το υπηρετήσει πιστά με το δόγμα “νόμος και τάξη” σε όλα τα επίπεδα.

Το “σύγχρονο επιτελικό κράτος”, ο “νέος τρόπος διακυβέρνησης” που διαφημίζει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, θέλει να δουλεύει σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Όμως μόνο για να προχωράνε γρήγορα οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας και για να ενισχύεται η κερδοφορία για τους επιχειρηματικούς ομίλους, γιατί βλέπουμε από τώρα, το ίδιο αυτό “σύγχρονο επιτελικό κράτος” να σέρνεται επιλεκτικά όταν πρόκειται για τις ανάγκες του λαού, όπως το να πάρει άμεσα και επαρκή μέτρα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών ή όταν πρόκειται να διασφαλίσει την προστασία του λαού από πυρκαγιές και πλημμύρες.

Η “επιστροφή στην κανονικότητα” που ευαγγελίζονται και προβάλουν μετά την άρση περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, τα γνωστά capital controls, δεν αρκεί. Γιατί δεν είναι “κανονικότητα” η οξυμμένη κατάσταση στο χώρο της Υγείας με τους πλειστηριασμούς, με το ασφαλιστικό στα χέρια ιδιωτών, με αντεργατικές ανατροπές, με περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών. Δεν είναι “κανονικότητα” η παρουσία της μεγαλύτερης πολεμικής μηχανής του πλανήτη μέσα στην επικράτειά μας, εμπλέκοντας τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων προετοιμάζεται και για τον 2ο γύρο του “Στρατηγικού Διαλόγου” μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτού θα υπογραφεί, όπως φαίνεται από δηλώσεις αξιωματούχων, μια νέα συμφωνία, σε αντικατάσταση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” του 1990, εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για τον λαό μας και για τους γειτονικούς λαούς.

Πρέπει να τους δείξουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται. Να τους δείξουμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που πραγματικά μας ανήκει.

Γιατί έχουμε καθήκον για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να επιλέξουμε το συλλογικό δρόμο διεκδίκησης και να αγωνιστούμε μαζί με το αγωνιστικό λαϊκό κίνημα, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους για τη δική μας “κανονικότητα”.

Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά την 7 Σεπτέμβρη 2019 και ώρα 18:00 στο συλλαλητήριο Συνδικάτων και Οργανώσεων, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη».

 

 

Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

«Στο νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ δε σκύβουμε το κεφάλι! Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις εξαγγελίες της!

Οι “έξι βασικοί άξονες” για την ανώτατη εκπαίδευση που έχει ανακοινώσει από το καλοκαίρι η υπουργός Παιδείας είναι η “βελτιωμένη” για τα συμφέροντα των επιχειρήσεων έκδοση όσων ήδη εφαρμόζονται στα Πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια. Αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πατάει γερά στο αντιλαϊκό έδαφος που διαμόρφωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Δεν αμφισβητεί ούτε παράγραφο από τους νόμους που τόσα χρόνια εφαρμόζονται στο Πανεπιστήμιο και σαρώνουν τα δικαιώματα μας, την πλειοψηφία των οποίων ψήφιζε άλλωστε και ως αντιπολίτευση!

Μαζικοποιούμε τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση!

Να παρθούν τώρα μέτρα στήριξης των φοιτητών που αναζητούν σπίτι! Να δοθεί τώρα λύση στα προβλήματα των εστιακών φοιτητών!

Η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί την προσπάθεια χιλιάδων φοιτητών για αναζήτηση στέγης σε αδιέξοδο!Συνεχίζοντας την άρνηση κατασκευής νέων εστιών, την υποβάθμιση των ήδη υπάρχοντων, τις περικοπές στο στεγαστικό φοιτητικό επίδομα αναγκάζει χιλιάδες οικογένειες να βάλουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε “τσουχτερά νοίκια”, ώστε να καταφέρουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους!

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στις εστίες είναι εκρηκτική λόγω της πολιτικής υποβάθμισης της φοιτητικής μέριμνας! Ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει πακτωλό χρημάτων για τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω της μείωσης της φορολογίας και άλλα τέτοια “δωράκια”!

Παλεύουμε για αναβάθμιση των σπουδών μας, ολοκληρωμένη μόρφωση κόντρα στα μέτρα και νομοσχέδια που από κοινού ψήφιζαν όλα αυτά τα χρόνια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και υποβαθμίζουν τις σπουδές μας!

Μπλοκάρουμε τα σχέδια της ΝΔ να δώσει συνέχεια στο Πανεπιστήμιο της υποχρηματοδότησης, της βαθιάς τσέπης για τους φοιτητές με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, της ενίσχυσης της επιχειρηματικής λειτουργίας, της γνώσης που είναι κομμένη και ραμμένη στα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων!

Αντιμετωπίζουμε το νέο γύρο επίθεσης που εφαρμόζει στα δικαιώματα μας! Παλεύουμε όλοι οι φοιτητές να μπορούμε να σπουδάζουμε απρόσκοπτα, κόντρα στην πολιτική που κλείνει την πόρτα στα παιδιά των εργατικών – λαϊκών οικογενειών στη μόρφωση με τη μείωση των εισακτέων, τις διαγραφές των φοιτητών, τη μείωση του αριθμού μετεγγραφέντων

Να μην τολμήσουν να διαγράψουν κανένα φοιτητή που έχει συμπληρώσει τα ν+2 έτη σπουδών!

Η θεσμοθέτηση ασφυκτικού ορίου ετών φοίτησης (ν+2) στοχεύει απευθείας στους φοιτητές που αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις δήθεν δωρεάν σπουδές τους για να τα βγάλουν πέρα, για τους οποίους μάλιστα δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο διευκόλυνσης. Δε θα περάσει!

Παλεύουμε για ολοκληρωμένη μόρφωση, αναβάθμιση του περιεχομένου των σπουδών, Πανεπιστήμιο που θα διαμορφώνει το νέο επιστήμονα ολόπλευρα, για να θέτει την έρευνα του προς όφελος των αναγκών μας! Να πάρουν πόδι οι επιχειρήσεις μέσα από τις σχολές, που προσαρμόζουν τα προγράμματα σπουδών στην ανάπτυξη της κερδοφορίας τους, αντικαθιστούν την ολοκληρωμένη γνώση από αναλώσιμες δεξιότητες! Η επιχειρηματική λειτουργία των Πανεπιστημίων έχει ως αποτέλεσμα να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις σπουδές μας, να γινόμαστε πελάτες στο πανάκριβο εμπόρευμα της μόρφωσης!

Παλεύουμε για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών μας με δικαιώματα! Σα μια γροθιά με τους εργαζόμενους βάζουμε φρένο στην πολιτική της κυβέρνησης που εναρμονίζει ακόμα περισσότερο το πτυχίο μας με τον εργασιακό μεσαίωνα που θα συναντήσουμε ως απόφοιτοι, μπλοκάρουμε τη νέα επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά δικαιώματα!

Η συλλογική οργάνωση και πάλη είναι το όπλο μας! Δε θα μας το πάρουν! Με τους αγώνες μας κάνουμε κουρελόχαρτο το νομοσχέδιο για το άσυλο!

Με ανυποχώρητο αγώνα κάνουμε τους συλλόγους μας κάστρα αντίστασης, ισχυροποιούμε την πάλη μας, ζωντανεύουμε το Πανεπιστήμιο με πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα! Δεν επιτρέπουμε στην κυβέρνηση να ξεμπερδέψει με τους αγώνες μας! Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει το άσυλο για να κάνουν ανενόχλητοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι τις μπίζνες τους στις πλάτες μας, να περνάει χωρίς εμπόδια η πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά μας! Αυτή είναι η πραγματικότητα πίσω από τα φαιδρά προσχήματα που χρησιμοποιεί ! Μέσα από τους συλλόγους μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των φοιτητών να συζητούν και να οργανώνουν τις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους!

Ενώνουμε τις διεκδικήσεις μας με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ!

Γιατί οι εργαζόμενοι είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι! Η επίθεση στα δικαιώματα τους είναι επίθεση στην εργατική – λαϊκή οικογένεια, μας αφορά και μας επηρεάζει άμεσα!

Γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα στους χώρους δουλειάς θα τα αντιμετωπίζουμε και εμείς αύριο με το πέρας των σπουδών μας! Η προσπάθεια που επιδιώκει η κυβέρνηση να βάλει χέρι στα Σωματεία με το συνδικαλιστικό νόμο και το φακέλωμα των εργαζόμενων στρέφεται ιδιαίτερα προς τους νέους εργαζόμενους! Θέλουν από νωρίς να συνηθίσουμε να έχουμε σκυμμένο το κεφάλι στους χώρους δουλειάς, να μη βγάζουμε κιχ όταν θα σαρώνουν τα δικαιώματα τους! Η προσπάθειά τους αυτή πρέπει να πέσει στο κενό!

Γιατί έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινές διεκδικήσεις! Στην ολοκληρωμένη μόρφωση, στις δωρεάν σπουδές, στη δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών μας!

Διεκδικούμε:

Ένα Πανεπιστήμιο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. Ένα ενιαίο πτυχίο, υψηλού επιπέδου, για κάθε επιστημονικό αντικείμενο. Όχι στις κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Ιδρύματα, τα πτυχία και τους αποφοίτους τους.

Κρατική χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ύψος των αναγκών! Δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές.

Όχι στην ενίσχυση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση! Ούτε σκέψη για διαγραφές φοιτητών.

Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα. Όχι στην αποσύνδεση πτυχίου – επαγγέλματος.

Όλη η απαραίτητη γνώση για την άσκηση του επαγγέλματος να περιλαμβάνεται στο πτυχίο.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Η προσπάθεια καταστολής των αγώνων μας δε θα περάσει.

Βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

Για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή!».

YOU MIGHT ALSO LIKE