ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ! – Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» – Αλληλεγγύη με την Κούβα

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !

Η απάντηση της «πολιτισμένης δύσης» στο ανθρωπιστικό έργο και τη διεθνή βοήθεια που προσφέρουν σε δεκάδες χώρες οι κουβανοί γιατροί στην πανδημία είναι η σκλήρυνση του αποκλεισμού (του λεγόμενου «εμπάργκο») από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

Ο στόχος είναι προφανής, η οικονομική ασφυξία του νησιού και η παράδοση του λαού του από την πείνα με στόχο να στρέψουν το λαό κατά της κυβέρνησης και της Επανάστασής του.

Ο κουβανικός λαός δίνει για άλλη μια φορά μαθήματα ανθρωπισμού και αξιοπρέπειας περνώντας δύσκολες ώρες. Ωστόσο, τα επιτελεία της Ουάσιγκτον θεωρούν ότι τώρα είναι η στιγμή, να στήσουν   αποσταθεροποιητικές ενέργειες και να τις πολλαπλασιάσουν  με εικονική πραγματικότητα και άλλα ειδικά εφέ,  επιχειρώντας να προκαλέσουν μία παραδοσιακή «έγχρωμη επανάσταση».

Πρώτη πράξη του σχεδίου ήταν και τα οργανωμένα και χρηματοδοτούμενα επεισόδια του Ιουλίου, που επιχείρησαν να τα παρουσιάσουν σαν «αυθόρμητη διαμαρτυρία που στηρίχθηκαν και από την Ευρωπαϊκή Ένωση (με το γνωστό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου) που υποστήριξε δουλικά και η ελληνική κυβέρνηση.

Στις 15 Νοεμβρίου έχει προκηρυχθεί η δεύτερη παράσταση του ίδιου έργου, που θέλουν να εμφανίσουν  τάχα σαν «εξέγερση» του κουβανικού λαού. Οι ΗΠΑ μάλιστα απειλούν με νέα μέτρα σκλήρυνσης του αποκλεισμού, ή ακόμα και με επέμβαση, αν η κουβανική κυβέρνηση «αντιδράσει».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» – Αλληλεγγύη με την Κούβα, καταδικάζει την επιχείρηση επέμβασης στα εσωτερικά της Κούβας και στέκεται μαχητικά και αμετακίνητα στο πλευρό της.

Καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε οργάνωση ή συλλογικότητα να καταδικάσει την νέα ιμπεριαλιστική επίθεση στην Κούβα και να απαιτήσει μαζί με τους χιλιάδες φίλους της Κούβας στη χώρα μας.

Τον άμεσο τερματισμό του εγκληματικού και γενοκτόνου  οικονομικού, εμπορικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα εδώ και έξι δεκαετίες.

 

Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΜΟΝΗ!

YOU MIGHT ALSO LIKE