Η συμφωνία των Πρεσπών (pdf)

Σε μεγάλο εθνικό ζήτημα εξελίσσεται η συμφωνία των Πρεσπών. Η συμφωνία αυτή που δείχνει να δημιουργεί σύγχυση στον ελληνικό λαό, αλλά και στο ίδιο το αντικαπιταλιστικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Επικρατεί μία σύγχυση γύρω από τη συμμετοχή ή όχι στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Όπως έχει αναφερθεί σε παλαιότερη δημοσίευση μας, αυτή η συμφωνία είναι μία ξεκάθαρη ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ όπου επιθυμούν να εντάξουν τη FYROM στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα συγκεκριμένων μονοπωλιακών επιχειρηματικών κολοσσών τους σε μία ενεργειακή αγορά που θα ανοίξει εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης, του δικού μας και των λοιπών γειτόνων μας, με κερδισμένους πάλι κάποιες συγκεκριμένες »Άγιες Οικογένειες». Η συμφωνία ερμηνεύεται ως μία κακή συμφωνία και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τις εθνικιστικές ιαχές ή τον εθνομηδενιστικό σεχταρισμό. Αντικειμενικά είναι μία κακή συμφωνία.

Ωστόσο από την άλλη πλευρά, τα συλλαλητήρια οργανώνονται από πολύ ύποπτους κύκλους, που τουλάχιστον θα χαρακτηρίζαμε εθνικιστικούς. Όπως και να έχει, παραθέτουμε τη συμφωνία σε μορφή pdf ώστε να τη διαβάσετε, να δείτε τα επίμαχα σημεία. Εμείς δεν σας πούμε το τι πρέπει να κάνει ο καθένας για τη Κυριακή. Η θέση μας απέναντι στους διοργανωτές είναι σαφής. Όπως σαφής είναι και η άποψη μας για πολλές προσωπικότητες που θα αντιμετωπίσουν εσάς σαν ένα πελώριο καλάθι ψήφων. Το να αγαπάς την πατρίδα σου δίχως να μισείς τις άλλες πατρίδες είναι επιθυμητό. Όμως ακόμα πιο επιθυμητό είναι να δείτε ότι πάλι για τα συμφέροντα μίας χούφτας ανθρώπων η χώρα μας και οι υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων, μπαίνουν στο στόχο των μεγάλων διεθνών ανταγωνισμών.

Η λύση δεν είναι συλλαλητήρια στα οποία θα παρίστανται οι ίδιοι άνθρωποι που εκχωρούν εθνική ανεξαρτησία, στους νοσταλγούς του Χίτλερ και στους μισαλλόδοξους ψηφοθήρες. Η λύση είναι ένα ισχυρό αντιμπεριαλιστικό κίνημα απέναντι στο ΝΑΤΟ. Και να θυμάστε. Ο βασικός λόγος που γίνεται όλη αυτή η ιστορία ΔΕΝ είναι το ονοματολογικό. Δύο είναι οι λόγοι. Ο ένα λόγος είναι η αποκοπή της καθόδου επιρροής της Ρωσίας από τη Σερβία προς την Ελλάδα κάτι που θωρακίζεται ήδη από τη μεγαλύτερη στρατιωτική αμερικανική βάση στο κόσμο που είναι στο Κόσοβο και την ένταξη της FYROM  στο ΝΑΤΟ και Ε.Ε με παράλληλα ανοιχτή πρόσβαση της FYROM στην ελληνική ΑΟΖ. Έτσι θα περικυκλωθεί στρατιωτικά η ρωσική επιρροή στην ευρύτερη περιοχή και θα δοθεί η δυνατότητα εκβιασμού μέσω του ζητήματος της ΑΟΖ , εις βάρος της χώρας μας που γίνεται κι επίσημα στόχος. Ο άλλος λέγεται East Med, ο αγωγός φυσικού αερίου που θέλουν να περάσουν από εδώ έχοντας την προστασία από τα βόρεια με έναν επιπρόσθετο σύμμαχο στο Ευρωατλαντικό Σύμφωνο σε περίπτωση παρέμβασης Ρωσο-Σερβο-Βουλγαρικού παράγοντα για τη κίνηση αυτή, εκμεταλλευόμενοι το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στο κόσμο, Λεβιάθαν ανοιχτά της Γάζας και νότια της Κύπρου. Ας αφήσουμε τους εθνικισμούς και τα επικοινωνιακά παιχνίδια για σημαίες, σύμβολα και λοιπά ψηφοθηρικά τρικ κι ας δούμε το »Μεγάλο Κόλπο». Αρκετά είπαμε όμως.  Όχι στον εθνικισμό. Όχι στον αλυτρωτισμό. Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Ναι στην αλληλεγγύη των λαών. (κάντε copy paste  το παρακάτω λινκ αν δεν σας το ανοίγει απευθείας).

 

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/10925352.pdf

YOU MIGHT ALSO LIKE