Για τη κυβέρνηση και λοιπούς…κάπηλους συμβόλων

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είναι προσβολή στη νοημοσύνη και τα βασικά συνταγματικά δικαιώματα του λαού. Είναι πρόκληση η ανελέητη καταστολή και εισβολή των ΜΑΤ στις πλατείες όπου μαζεύονται οι νέοι, έπειτα από 45 μέρες εγκλεισμού, όπου 130.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, δεκάδες χιλιάδες αναγκαστήκαμε να ζήσουμε με 800 ευρώ για δύο μήνες τρώγοντας μακαρόνια και ρύζι δίνοντας ο έναν στον άλλο βοήθεια, εργοδότες άφησαν απλήρωτους πόσους εργαζόμενους, δεν είδαμε τις οικογένειες μας, τους φίλους μας γιατί έπρεπε να τους προστατέψουμε. Είπαμε θα τηρήσουμε τη καραντίνα και έγινε γιατί ο λαός κατά πλειοψηφία αποφάσισε να σώσει το λαό και να βοηθήσει το υγειονομικό προσωπικό για να μην υπάρξουν μαζικά κύματα ασθενών και επιβαρυνθεί το ΕΣΥ, σε αντίθεση με τη κυβέρνηση που αρνείται ακόμα να αντιληφθεί ότι υπάρχουν 30.000 κενές οργανικές θέσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας συν ότι χρειάζεται επιπλέον 3.000 ΜΕΘ. Ούτε όταν φέρατε το 5ο μνημόνιο βγήκε κανείς στους δρόμους. Σεβαστήκαμε τους ανθρώπους γύρω μας. Η κυβέρνηση, στοχοποίησε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών όπου από ήρωες μετατράπηκαν σε εγκληματικά στοιχεία στέλνοντας την αστυνομία σε προαύλιους χώρους των νοσοκομείων, με τη κάλυψη των ΜΜΕ όπου »ξυλοκοπούν» καθημερινά τη δημοσιογραφία.

Τα ΜΑΤ έχουν σε δύο βδομάδες στείλει πολλούς νέους στα νοσοκομεία, έχουν γίνει αυθαίρετες προσαγωγές, με επιθέσεις στις πλατείες, δίκες έπονται αλλά όταν πραγματοποιείται συνωστισμός για τα εγκαίνια στην πλατεία Ομόνοιας και δίχως τη τήρηση απόστασης όπως είδαμε στους εορτασμούς της Εργατικής Πρωτομαγιάς, είναι απλά event για να δείξουν τα κανάλια, οι εφημερίδες και τα μεγάλα sites. Η Αθήνα το 2016 ανάμεσα στις 100 μεγάλες πόλεις του κόσμου σε ελεύθερους δημόσιους χώρους κατείχε την 66η θέση ενώ το 2018 την 75η. Τα ο ίδιο πρόβλημα ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη. Αλλά σας είδαμε όλους εσάς του εθνικού κορμού στην Πάτρα όπου κυνηγάτε λυσσασμένα τη δημοτική αρχή για τον ελεύθερο δημόσιο χώρο που παρέδωσε σε όλους τους δημότες. Υπάρχει τρομακτική έλλειψη σε ελεύθερους δημόσιους χώρους. Συνωστισμός δεν υπάρχει στα μέσα όταν πας στη δουλειά σου, όταν γίνονται εγκαίνια και άλλα δημοσιοσχεσιλίκια? Συνωστισμός δεν υπάρχει στις οργανωμένες πλαζ αλλά υπήρξε χτες στη Κρήτη, σε παραλία της Σούγιας όταν στείλατε πόσα περιπολικά για να »μαζέψουν» 12 παραθεριστές? Με τους μισθούς πείνας που έχει ο πολίτης δεν έχει να πληρώνει ξαπλώστρες και ξενοδοχεία. Όμως το όραμα σας είναι μια χώρα σερβιτόρα όπου ο λαός της δεν θα έχει τη δυνατότητα να την απολαύσει γιατί δεν θα μπορεί.

Λεφτά δεν υπάρχουν αλλά για κλινικάρχες και καναλάρχες βρίσκονται όταν το μόνο στο οποίο έχει επενδύσει η κυβέρνηση σας είναι η επικοινωνία. Δεν διστάσατε να χλευάσετε τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού με τον πιο χυδαίο τρόπο, όταν πολλοί από τους εργαζόμενους αυτούς ήδη παλεύουν στα όρια της επιβίωσης. Ποια είναι η κυρία Μενδώνη και ο κύριος Γεωργιάδης που θα συμπεριφερθούν τόσο χυδαία στους κυρίους Ξαρχάκο και το Δεληβοριά? Τι προσφέρατε εσείς στο τόπο? Τι προσφέρατε στον πολιτισμό και τη κουλτούρα? Η στάση που επιδείξατε δείχνει την ποιότητα σας σαν ανθρώπους γιατί σαν πολιτικούς γνωρίζουμε.

»Κύριε» Χρυσοχοίδη σταματήστε να κάνετε το σερίφη μαζί με τους πραιτωριανούς σας. Σίγουρα κανείς δεν σας φοβάται. Δεν γίνεται να φοβηθούμε έναν άνθρωπο που «δεν διάβασε το μνημόνιο, γιατί είχε άλλες υποχρεώσεις». Έναν τέτοιο άνθρωπο δεν γίνεται να τον φοβηθούμε. Πολλά συναισθήματα μπορούμε να αναπτύξουμε για εσάς. Και σίγουρα όχι φόβο. Ούτε για εσάς, ούτε για τους ρομποκοπ που χτυπάνε κορίτσια, βγάζουν όπλα σε σχολές, γδύνουν νέους, χτυπάνε και κακοποιούν έναν 56χρονο σκηνοθέτη με τα παιδιά του μέσα στο σπίτι του.

Είναι δυνατόν για το βιασμό της Τοπαλούδη να βγαίνει ο κύριος Σκέρτσος και να κάνει τέτοιες δηλώσεις? Πόσο απάνθρωποι είστε? Ούτε δράμι συνείδησης? Μάνα δεν σας γέννησε?

Όσο για τις κάμερες. Εκτός του ότι το Υπουργείο Παιδείας και η υπουργός τις επιζητεί, γιατί δεν βάζετε κάμερες στο Eurogroup, στις αίθουσες που συνεδριάζει ο ΣΕΒ, στις συναντήσεις με τον πρέσβη του ΝΑΤΟ, στις συζητήσεις που κάνετε με τους μεγάλους επιχειρηματίες και καθορίζετε τις ζωές μας που έχετε διαλύσει τα τελευταία δέκα χρόνια και μας επιβάλλετε και 5ο μνημόνιο σαν γνήσιοι αχυράνθρωποι. Φυσικά το περιεχόμενο να προβάλλεται στην πλατεία Συντάγματος και στο Λευκό Πύργο για να δούμε »ω αδέκαστοι άντρες της πολιτικής ζωής του εθνικού κορμού» αν θα έχετε το ίδιο θράσος να μιλήσετε για νέες θυσίες, τις οποίες μπορείτε άνετα να προσφέρετε με τα ογκώδη πόθεν έσχες σας, που για κάποιους πολιτικούς είδαμε και αύξηση μέσα στη κρίση όταν 600.000 έφυγαν από τη χώρα και παιδιά με μεταπτυχιακά και προϋπηρεσία παλεύουν για 400 ευρώ, άλλοι σακατεύονται στα μηχανάκια και η εργασιακή ζούγκλα κλιμακώνεται σε όλους τους κλάδους. Για το περιβάλλον δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Εξάλλου είδαμε και τους προηγούμενους σας πως του συμπεριφέρθηκαν. Όσο για εσάς. Οι ψηφοφόροι σας που διαλαλούν την αγάπη τους για το τόπο μας, λες και εμείς τον μισούμε, να δούμε αν θα είναι εκεί να βλέπουν αδρανείς μια χώρα να μετατρέπεται σε Σκουριές, όταν θα βλέπουν το δελτίο ειδήσεων.

Υποσχέσεις, επικοινωνιακά τρικ και κάλυψη πίσω από την πατρίδα που περιφέρετε σαν κουρελόχαρτο στους λόγους σας, δίχως φιλότιμο γιατί δεν αντιλαμβάνεστε ότι πρώτον ευτυχισμένες πατρίδες με δυστυχισμένους λαούς δεν υπάρχουν και δεύτερον αγαπάς την πατρίδα σου δεν σημαίνει μισώ άλλες πατρίδες και λαούς. Κουράσατε. Όμως, να θυμάστε κύριοι που βάλατε τις υπογραφές για εμάς χωρίς εμάς. Τους δυνάστες του αυτός ο τόπος τους ξερνάει. Είτε περάσουν 400 χρόνια, είτε 4 χρόνια, είτε 7 χρόνια, είτε 10 χρόνια. Και τους ξερνάει γιατί όσο και να εξαπατάται από όλους εσάς, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…»Εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν…» Μιλήστε για λαϊκισμό τώρα. Ντροπή σε όλους σας.

YOU MIGHT ALSO LIKE