Γενική Απεργία στις 18 Φεβρουαρίου: Όλοι στην γενική απεργία ενάντια στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό

Είναι γεγονός ότι η συνεχιζόμενη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας δεν έχει σταματημό. Αυτή τη φορά πρόκειται να υλοποιηθεί ένα νέο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, όπου θα διαλύσει το βιωτικό επίπεδο των εργαζομένων της χώρας μας. Μέσα από αυτό το νέο σχέδιο νόμου αποκαλύπτονται κάποιοι βασικοί άξονες που θα αποτελέσουν την σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους στη χώρα μας.

Αρχικά

– Απαλλάσσεται η εργοδοσία από τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές, με το να παραδίδεται στις ασφαλιστικές εταιρείες η ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η πρόσβαση στο φάρμακο κ.λπ.

– Δουλειά μέχρι τα 67 για όλους.

– Η εθνική σύνταξη που “εγγυάται” το κράτος παραμένει στα άθλια επίπεδα των 384 ευρώ και στα 340 ευρώ με 15 χρόνια εργασίας.

– Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία των 80 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.

– Παραμένει η κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων

Έτσι αποφασίστηκε απεργία στις 18 Φεβρουαρίου καθώς: Μετά την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 18 Φεβρουαρίου ενάντια στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό τα εργατικά κέντρα όλης της χώρας το ένα μετά το άλλο ανακοινώνουν την συμμετοχή τους.

Παράλληλα και διάφορα σωματεία όπως αυτό των οικοδομών ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους ενώ και τα υπόλοιπα σωματεία συνεδριάζουν όλες αυτές τις ημέρες για την συμμετοχή τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι με το νέο νόμο «διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με το Ν. 4336/15 (τρίτο μνημόνιο), ενώ διατηρούνται και τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν, μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 18 Φεβρουαρίου κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου αποφάσισε και το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας καλώντας μάλιστα τα σωματεία να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, προκειμένου να εμποδίσουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση.

Από την πλευρά του το Σωματείο Οικοδομών καταγγέλλει ότι είναι ψέματα ότι οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους. “Κάποια πολύ λίγα ψίχουλα, ελάχιστα, μπροστά σε όσα έχουν αρπάξει όλες οι κυβερνήσεις από τις συντάξεις, θα δοθούν, και μάλιστα σε πέντε δόσεις, σε πάρα πολύ λίγους και συγκεκριμένα σε όσους έχουν από 9.000 – 12.000 ένσημα”.

Ναυτεργάτες

Σύσκεψη την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΜΕΝ για να αποφασίσει για την συμμετοχή της στην απεργία στις 18 Φεβρουαρίου.
” Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση είναι χωρίς ημερομηνία λήξης, θα θυσιάζεται διαρκώς, όπως και το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων” αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

Συγκεντρώσεις Π.Α.ΜΕ

Οι συγκεντρώσεις στην Αττική

Αθήνα – Προπύλαια στις 6:30 μ.μ.: Συνδικάτα Εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στο Μέταλλο, στον Ιματισμό – Δέρμα, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο Εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό, ΣΕΤΗΠ, Σωματείο εργαζομένων στο Ξύλο, Σωματείο εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου Stanley, τα Σωματεία λογιστών, ιδιωτικών υπαλλήλων και καθαριστριών Αθήνας, Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «ο Βύρωνας», Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία, Σωματεία εργαζομένων στους Δήμους Καισαριανής και Ηλιούπολης, Σωματεία του Δημόσιου, η ΟΒΣΑ, η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής (ΕΒΜΑ) και ο Σύλλογος επαγγελματιών της Α’ Αθήνας, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και Σύλλογοι συνταξιούχων, μαζικοί φορείς της Α’ Αθήνας, του Γαλατσίου και του Ανατολικού τομέα της Αθήνας.

Πειραιάς – Πλατεία Κοραή, στις 6:30 μ.μ.: Ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Σωματείο Εργαζομένων στην COSCO (ΕΝΕΔΕΠ), Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής – παράρτημα Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, Παραρτήματα Πειραιά των Συνδικάτων Οικοδόμων, Τουρισμού – Επισιτισμού, Λογιστών, Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά, Σωματεία Εργαζομένων Δήμων Περάματος και Κορυδαλλού, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής – Παράρτημα Πειραιά, Σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και Σύλλογοι συνταξιούχων του Πειραιά.

Ελευσίνα – Πλατεία Ηρώων, στις 6.30 μ.μ.: Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής – Παράρτημα «Θριασίου», Σωματείο ΟΤΑ Μάνδρας – Ελευσίνας – Ασπροπύργου, Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, Σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και Σύλλογοι συνταξιούχων του «Θριασίου». (Για τη συγκέντρωση δρομολογούνται πούλμαν).

Πληροφορίες: 902.gr, dikaiologitika.gr


YOU MIGHT ALSO LIKE