Εξάρχεια: Επίθεση των ΜΑΤ σε πορεία κατά των βιασμών και αποκλεισμός καφέ μπαρ

Πηγή: Ημερόδρομος

Άγρια επίθεση από την Αστυνομία δέχθηκε συγκέντρωση στα Εξάρχεια, το βράδυ της Παρασκευής. Άνδρες των ΜΑΤ με βιαιότητα προχώρησαν σε προσαγωγές, ρίψη χημικών και αναίτιους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών. Είχε προγραμματιστεί πορεία ενάντια στους βιασμούς, με βάση καταγγελίες για περιστατικά βιασμού στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο καταγράφεται άγριος ξυλοδαρμός διαδηλωτή από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Σε σε άλλο στιγμιότυπο φαίνεται άντρας των ΜΑΤ με το υπηρεσιακό του περίστροφο στο χέρι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει από νωρίς όλους τους δρόμους της περιοχής, ενώ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές και έκαναν πολλές προσαγωγές.

Στο σημείο βρέθηκε η Άννυ Παπαρρούσου δικηγόρος κάποιον εκ των ατόμων που βρέθηκαν εγκλωβισμένα και δήλωσε:

«Σήμερα στα Εξάρχεια έγινε μια πρωτοφανής επιχείρηση επίδειξης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας χωρίς κανέναν λόγο. Άνθρωποι κρατήθηκαν σε ομηρεία, μπήκαν αστυνομικές δυνάμεις μέσα στα μαγαζιά. Ο ισχυρισμός ήταν ότι ήταν για αστυνομική προανάκριση, αυτό είναι ψευδές γιατί στην άλλη περίπτωση θα έπρεπε να παρίστανται οι δικηγόροι τους οποίους δεν τους άφησαν να προσεγγίσουν ποτέ να δουν τους εντολείς τους που τους είχαν καλέσει για να τους υπερασπιστούν, σύμφωνα με την ποινική δικονομία που νομίζουμε ότι ισχύει μέχρι σήμερα».

YOU MIGHT ALSO LIKE