Δούλοι Θεού – Του Ανδρέα Παπαγεωργίου

«Δούλοι θεού», ένα μυθιστόρημα με ρίζες στον μινωικό και μυκηναϊκό πολιτισμό, που εξελίσσεται στις μέρες μας, η περιπέτεια μία ομάδας φοιτητών στην Αθήνα, τους Δελφούς, τα Μετέωρα, την Δήλο και τον Όλυμπο, διά χειρός Ανδρέας Παπαγεωργίου από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της κλοπής του Δίσκου της Φαιστού από το Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου, που επισκίασε την υπόθεση της απαγωγής της νεαρής Ιφιγένειας Λάμπρου. Θορυβημένος, ο καθηγητής Αρχαιολογίας Δημήτρης Νεοπτολέμου καλεί σε μυστική συνάντηση έξι φοιτητές, στο γραφείο του στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, αλλά μπροστά στα μάτια τους πέφτει νεκρός.

Εμβρόντητοι οι φοιτητές, ανακαλύπτουν τη φράση «Te-o-jo do-e-ro», σε μια αρχαία γραφή, χαραγμένη στο γραφείο του καθηγητή, που αποτελεί το μόνο στοιχείο στην αναζήτηση απαντήσεων.

Ένα συνεχές ταξίδι μυστηρίου, γρίφων, αναζήτησης, συνωμοσίας και ανατροπών ξεκινά. Στο βάθος, ένα μυστικό που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί, και στο φόντο, φαινομενικά τυχαία γεγονότα σε μια πορεία δίχως επιστροφή, με μυστηριώδεις παρουσίες να τους ακολουθούν σαν σκιές. Αθήνα, Δελφοί, Δήλος, Όλυμπος είναι κάποιες από τις τοποθεσίες που οι φοιτητές καλούνται να επισκεφτούν για να αποκαλύψουν την αλήθεια.

Θα τα καταφέρουν; Και πόσοι θα βγουν ζωντανοί από την αναμέτρηση με τους Δούλους Θεού;

YOU MIGHT ALSO LIKE