”Δεν πρόκειται να το βουλώσουμε για να ξεχάσουμε αυτό που είναι το σύστημα: εκμετάλλευση και κακοποίηση”

Οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, εταιρείες χορηγοί, ασκούν πιέσεις για να ξαναρχίσει το NBA παρά το γεγονός ότι σχεδόν 120.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών λόγω της πανδημίας σε μία χώρα με πάνω από 2.100.000 κρούσματα. Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με τους 42.000.000 ανέργους, την ρατσιστική αστυνομική βία και τις δολοφονίες πολιτών από την αστυνομία, οδήγησαν κάποιους από τους κορυφαίους παίκτες του NBA να οργανώσουν την αντίδραση τους.

Συγκεκριμένα, ο Κάιρι Ίρβινγκ των Μπρούκλιν Νετς και ο Έιβερι Μπράντλεϊ των Λέικερς, ”βγήκαν μπροστά” και οργάνωσαν μία κίνηση παικτών, με δεκάδες αθλητές αλλά και αθλήτριες από το γυναικείο NBA, για να εναντιωθούν στις πιέσεις των οικονομικών παραγόντων για το ενδεχόμενο επανεκκίνησης του ΝΒΑ, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα, εφόσον δεν έχει βρεθεί ακόμα τρόπος αντιμετώπισης του κορονοϊού. Παράλληλα στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν, τοποθετούνται για τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ, για το το κίνημα Black Lives Matter και τις διακρίσεις ενάντια στους Αφροαμερικανούς καθώς επίσης και για την ευρύτερη κοινωνική, οικονομική και πολιτική κατάσταση.

 

”Είμαστε ένα σύνολο ανδρών και γυναικών από διαφορετικές ομάδες και οργανισμούς, που μπορεί κανονικά να θεωρούμαστε αντίπαλοι, αλλά βάλαμε στην άκρη τον εγωισμό και τις διαφορές μας για να διασφαλίσουμε πως παραμένουμε ενωμένοι και απαιτούμε ειλικρίνεια σε αυτή την περίοδο της αβεβαιότητας.

Ως αυτόχθονες Αφροαμερικανοί άνδρες και γυναίκες που διασκεδάζουν τον κόσμο, θα συνεχίσουμε να υψώνουμε φωνή για θετικές αλλαγές και για την αλήθεια.

Είμαστε πραγματικά σε ένα σημείο καμπής της ιστορίας, που ως συλλογική κοινότητα μπορούμε να ενωθούμε και να κινηθούμε σαν ένας. Χρειαζόμαστε όλο τον κόσμο μαζί μας και να σταθούμε όλοι μαζί αλληλέγγυοι.

Ως μια καταπιεσμένη κοινότητα, που στοχοποιείται συστηματικά πάνω από 500 χρόνια, που χρησιμοποιείται η πνευματική της ιδιοκτησία και το ταλέντο της και που δολοφονείται από αυτούς ακριβώς που υποτίθεται πως μας “υπηρετούν και μας προστατεύουν”.

Λέμε: ΩΣ ΕΔΩ

Παλεύουμε για τα αιτήματα που μας απασχολούν περισσότερο. Δε θα ανεχτούμε ρατσιστικές διακρίσεις, που συνεχίζουν να αγνοούνται στις κοινότητες μας. Δε θα μείνουμε αφανείς, όταν πρόκειται για την υγεία μας και την ακεραιότητά μας. Και δε θα αγνοήσουμε τα οικονομικά κίνητρα/συμφέροντα που μας απέτρεψαν ιστορικά από το να μιλήσουμε δημόσια για αυτά.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένους παίκτες, αθλητές ή διασκεδαστές. Πρόκειται για μια ομάδα ανδρών και γυναικών που ενώνονται για την αλλαγή. Ο καθένας δρα στο δικό του πεδίο, ωστόσο, δεν πρόκειται να το βουλώσουμε και να παίξουμε για να ξεχάσουμε αυτό που είναι στα αλήθεια το σύστημα: εκμετάλλευση και κακοποίηση.

Είμαστε όλοι πατέρες, κόρες, ηγέτες και τόσο πολλά ακόμα. Ποια είναι λοιπόν η μεγάλη εικόνα; Είμαστε υπέρ της ενότητας και της αλλαγής.”

Πληροφορίες από Katiousa

  • 6
  • 162

YOU MIGHT ALSO LIKE