Χιλιάδες μισθοφόροι στον ουκρανικό στρατό σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ

Από www.imerodromos.gr

Η συρροή μισθοφόρων που πολεμούν στην Ουκρανία στις τάξεις του ουκρανικού στρατού επιβεβαιώνεται και από δημοσιεύματα δυτικών χωρών.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην αμερικανική εφημερίδα «Politico», Αμερικάνοι μισθοφόροι μαζί με χιλιάδες άλλους ξένους, συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία στο πλευρό του Κιέβου.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα σημειώνει ότι στην Ουκρανία δρα η ομάδα «Task Force Yankee», με επικεφαλής τον Αμερικανό Χάρισον Τζόζεφοβιτς, ο οποίος προηγουμένως εργαζόταν ως αστυνομικός στο Σικάγο του Ιλινόις και υπηρέτησε επίσης στον αμερικανικό στρατό.

Ο Τζόζεφοβιτς είπε στους δημοσιογράφους της εφημερίδας ότι στην αναφερόμενη ομάδα συμμετέχουν «περισσότεροι από 190 εθελοντές». Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι μέλη της «Task Force Yankee» διευκολύνουν την παράδοση φαρμάκων και τροφίμων στις γραμμές μάχης στο ανατολικό και νότιο τμήμα της Ουκρανίας.

«Ένας απροσδιόριστος αριθμός άλλων Αμερικανών, πολλοί από τους οποίους έχουν υπηρετήσει στον στρατό, πιστεύεται ότι βρίσκονται στη χώρα, πολεμώντας τις ρωσικές δυνάμεις μαζί με Ουκρανούς και εθελοντές από άλλες χώρες, αν και τα αμερικανικά στρατεύματα δεν εμπλέκονται άμεσα στις μάχες, αλλά στάλθηκαν στρατιωτικός εξοπλισμός, ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια», σημειώνει το δημοσίευμα.

Ισχυρίζεται επιπλέον ότι η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον «αντιμετώπισε την ανάγκη να επεξεργαστεί αιτήματα χιλιάδων Αμερικανών που θέλουν να βοηθήσουν στις μάχες». Επίσης αναφέρει ότι η ουκρανική πλευρά «χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για να στρατολογήσει εθελοντές».

Καναδός αντιστράτηγος συμμετέχει στις μάχες

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα καναδικών ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ένας ανώτερος αξιωματικός των καναδικών ενόπλων δυνάμεων παραιτήθηκε και ταξίδεψε στην Ουκρανία για να «βοηθήσει στην υπεράσπιση της χώρας», παρότι βρίσκεται υπό έρευνα για φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση.

Το καναδικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε την περασμένη Πέμπτη ότι ο αντιστράτηγος Τρέβορ Καντιέ παραιτήθηκε στις 5 Απρίλη μετά από περισσότερα από 30 χρόνια υπηρεσίας.

Το υπουργείο υποστήριξε ότι «δεν του έχει δοθεί καμία υποστήριξη από τις ένοπλες δυνάμεις, σε στρατιωτικό η άλλο υλικό, καθώς αυτό αφορά τις προσωπικές του προσπάθειες».

Από την πλευρά τους, ρωσικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι ο Καντιέ συνελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων στο Αζοφσταλ. (Πηγή: TASS, Politico, cbc.ca) – Από 902.gr

YOU MIGHT ALSO LIKE