Αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα από το Ευρωκοινοβούλιο, που επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι είναι ο σημαιοφόρος στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ.

Το ψήφισμα κατέθεσαν οι πολιτικές ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, με αφορμή τα 80 χρόνια από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, απαιτώντας επί της ουσίας τη λήψη σκληρών αντικομμουνιστικών μέτρων όπως απαγόρευση συμβόλων, μνημείων, καταστολή σε βάρος ΚΚ.

Ο ωμός αντικομμουνισμός τους φτάνει στο σημείο να παρουσιάζουν τη Σοβιετική Ένωση ως σύμμαχο του Χίτλερ και συνυπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου. Μάλιστα, ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν να στηθεί μια νέα Νυρεμβέργη, για τον κομμουνισμό αυτήν τη φορά, κάνοντας λόγο για «επείγουσα ανάγκη πλήρους συνειδητοποίησης και ηθικής, αλλά και νομικής εκτίμησης των εγκλημάτων του σταλινισμού και των κομμουνιστικών δικτατοριών». 

Η στάση των Ελλήνων ευρωβουλευτών

Η αντίδραση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα και στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, όπου στη συζήτηση του ψηφίσματος καταγγέλθηκε το ντελίριο χυδαίου αντικομμουνισμού από την πλευρά της ΕΕ.

«Ο στόχος που κρύβεται πίσω από αυτά τα κατασκευάσματα σκοπιμότητας που νομιμοποιούν την απαγόρευση της δράσης των ΚΚ, των κομμουνιστικών συμβόλων, της κομμουνιστικής ιδεολογίας και γενικεύουν τις διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές και τις λαϊκές δυνάμεις που αγωνίζονται, είναι οι λαοί και οι αγώνες τους», τόνισε στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λ. Νικολάου – Αλαβάνος, ενώ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης προειδοποίησε: «Αποσύρετέ το τώρα. Κάθε ευρωβουλευτής να καταψηφίσει αυτήν την προσβολή στην Ιστορία χαραγμένη με το αίμα των λαών».

Στη διάρκεια της σημερινής ψηφοφορίας η στάση των ευρωβουλευτών των υπόλοιπων ελληνικών κομμάτων διαμορφώθηκε ως εξής:

Από τη ΝΔ: Το ψήφισε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Το καταψήφισε η Μαρία Σπυράκη. Απείχαν από την ψηφοφορία οι Ευ. Μεϊμαράκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Ελ. Βόζεμπεργκ. Λευκό ψήφισαν οι Στ. Κυμπουρόπουλος, Θ. Ζαγοράκης και Γ. Κύρτσος.

Από το ΚΙΝΑΛ: Ο Ν. Ανδρουλάκης καταψήφισε, ενώ απείχε η Εύα Καϊλή.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Καταψήφισαν οι Δ. Παπαδημούλης, Κ. Αρβανίτης και Π. Κόκκαλης, ενώ απείχαν οι Ελ. Κουντουρά, Αλ. Γεωργούλης και Στ. Κούλογλου.

Από την Ελληνική Λύση ο Εμ. Φράγκος το ψήφισε.

Λευκό ψήφισε ο (πρώην χρυσαυγίτης) Ι. Λαγός, ενώ από την ψηφοφορία απείχε ο ο Αθ. Κωνσταντίνου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Πηγή: Ατέχνως