7 Απρίλη: Πανελλαδική μέρα δράσης για την Υγεία

Σε πολύμορφες παρεμβάσεις προχωρούν στις 7 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, Σωματεία Υγειονομικών και Εργαζομένων σε όλη τη χώρα.

Με σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού», η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), καλεί τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα, τους Συλλόγους Εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και άλλους φορείς να προχωρήσουν σε αγωνιστικές παρεμβάσεις με κάθε πρόσφορο τρόπο, σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των νοσοκομείων, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις, σε συνεντεύξεις Τύπου κ.ά.

Κάλεσμα στήριξης της πρωτοβουλίας από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, για να ακουστούν δυνατά οι διεκδικήσεις των υγειονομικών που δίνουν τη μάχη για την υγεία του λαού απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΟΒΣΑ,  η ΕΕΔΥΕ

Αιχμή της πανελλαδικής μέρας δράσης για την Υγεία είναι οι διεκδικήσεις για:

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
 • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί οι εξής παρεμβάσεις – κινητοποιήσεις:

Στην Αττική

 • Το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, θα πραγματοποιήσει συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου στην 1 μ.μ. 
 • Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΚΑΤ θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση και κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι, στο προαύλιο του νοσοκομείου.
 • Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα προχωρήσει σε ανοιχτή γενική συνέλευση στις 8 το πρωί στα ΤΕΠ.
 • Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αττικόν» θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο αίθριο και το προαύλιο του νοσοκομείου από τις 8 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ.
 • Στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», με απόφαση του Σωματείου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη του νοσοκομείου.
 • Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», θα γίνει συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου.
 • Στο ΓΚ Νίκαιας, με απόφαση της συνέλευσης γιατρών θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του νοσοκομείου.
 • Στο ΨΝΑ Δαφνί, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Επίσης παρεμβάσεις σε δομές Υγείας στο κέντρο και τις συνοικίες της Αθήνας οργανώνουν σωματεία και φορείς: Στα Νότια στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στην Καλλιθέα και στο Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Στα Ανατολικά στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Στο Θριάσιο, στην πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού και Κέντρα Υγείας της περιοχής (Ανω Λιόσια, Ασπρόπυργος, Μαγούλα, Ελευσίνα). Στο Περιστέρι, η Ένωση Επαγγελματιών – βιοτεχνών – εμπόρων καλεί σε κινητοποιήσεις στις 9 π.μ., στο ΙΚΑ Περιστερίου (Β. Αλεξάνδρου και Σαρανταπόρου) και στις 10 π.μ., στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου (Χρήστου Λαδά 43). 

Εξάλλου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) προχωρά σε συμβολική δράση έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής (15 – 17). Ακόμη ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΣΕΑΔΑ) προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ., στο κεντρικό κτίριο της υπηρεσίας, Κατεχάκη 56.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ)  καλεί τη μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία σε παρεμβάσεις σε 5 Κέντρα Υγείας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Στήριξη της πρωτοβουλίας της ΟΕΝΓΕ και από σωματεία και φορείς της Φυλής, τα Συνδικάτα Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων ν. Αττικής. 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές συνελεύσεις στα εργοτάξια «Παπαστράτου» και «River West», που θα αφορούν τις ελλείψεις των δομών δημόσιας Υγείας, τη διεκδίκηση μέσων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Ανάλογες συνελεύσεις στα εργοτάξια «Παπαστράτου» και νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» θα πραγματοποιήσει και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής

Παρέμβαση στο 6ο Δημοτικό Ιατρείο του δήμου της Αθήνας όπου 23 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες, θα πραγματοποιήσει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, συμμετέχοντας στην ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία. 

Στον Πειραιάτη στήριξή τους στην πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ την Τρίτη 7 Απρίλη, εκφράζουν σωματεία και καλούν  στις 06:30 στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά«, στις 10:00 στο Τζάνειο– Γ. Νοσοκομείο Πειραιά, στις 12.00 στο Γ. Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Σε στήριξη καλεί και ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος Νίκαιας (ΟΦΟΝ). Παρέμβαση στις 10 π.μ, στο υπουργείο Ναυτιλίας θα πραγματοποιήσουν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα-Ακρόαμα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ, η ΕΛΕΠΑ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), η ΠΟΠΟΚΠ, o Εμπορικός – Επαγγελματικός Σύλλογος ΕΒΕ Χαϊδαρίου, η Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Ηλιούπολης, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Ν. Αττικής και Νήσων.

Στη Θεσσαλονίκη

Το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης αποφάσισε συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία και κεντρική δράση στο Ιπποκράτειο από τις 8 π.μ. έως τις 10 π.μ..

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», έδωσε ραντεβού στις 8 π.μ., για να προχωρήσει σε ανάρτηση πανό.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ δίνει ραντεβού για κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου στις 8.30 π.μ..

Στην πύλη του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», στις 9 π.μ., για ανάρτηση πανό. Την στήριξή του εκφράζει και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτ. Επιχειρ. Ν. Θεσσαλονίκης

Στο νοσοκομείο Αγιος Δημήτριος με πικέτες στην πύλη.

Στο ΨΝΘ και στο «Παπαγεωργίου«, τα σωματεία θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα για να αποφασίσουν.

Σε άλλες πόλεις

Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο  θα πραγματοποιήσει συμβολική  κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ στις 11 π.μ. Επίσης στις 11 π.μ. στο Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας. Την κινητοποίηση στηρίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Στο Αίγιο, συμβολική κινητοποίηση της ΕΙΝΑ στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Την στήριξή του εκφράζει και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας».

Στην Αλεξανδρούπολη, στις 10.30 π.μ. στην είσοδο του νοσοκομείου. Την στήριξή τους εκφράζουν, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών –Σουφλίου «Η Ενότητα», το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου και το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης.

Στη Δράμα, τα σωματεία υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας προχωρούν στις 10.30 π.μ., σε κινητοποίηση έξω από την πύλη του νοσοκομείου. Την κινητοποίηση στηρίζουν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας και ο Σύλλογος Γυναικών Δράμας (μέλος της ΟΓΕ).

Στη Ζάκυνθο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου θα πραγματοποιήσει συμβολική κινητοποίηση στο νοσοκομείο Ζακύνθου στις 12 το μεσημέρι (δείτε εδώ σποτ). Στα πλαίσιά της θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου, Γιώργο Κωνσταντίνου 

Στο Ηράκλειο, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ προχωρά σε συμβολική διαμαρτυρία στην πύλη του νοσοκομείου στις 12 μ. Την πρωτοβουλία στηρίζουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, οι Ομάδες Γυναικών Ηρακλείου (μέλη της ΟΓΕ), η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, ο Αγροτικός Σύλλογος Ηρακλείου και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης.

Στην Θεσσαλία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, αγροτικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς θα προχωρήσουν σε συντονισμένες κινητοποιήσεις ταυτόχρονα στις 11 το πρωί έξω από  νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Θεσσαλίας. Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Τη στήριξή τους εκφράζουν επίσης οι αγροτικοί σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυροπουλίου Λυγαριάς. Επίσης τις κινητοποιήσεις στηρίζουν Σωματεία και φορείς από τη Μαγνησία.

Στην Καβάλα, στις 10.30 π.μ. στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου. Την κινητοποίηση στηρίζουν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καβάλας, το Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό ΠΕ Καβάλας – Θάσου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας «Η Ενσωμάτωση».

Στην Καλαμάτα στις 11 π.μ. έξω από το ΤΟΜΥ Καλαμάτας. Την κινητοποίηση στηρίζουν το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα  Ν.Μεσσηνίας, το Συνδικάτο επισιτισμού – τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Ν.Μεσσηνίας, το Σωματείο εργαζομένων στο αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας. 

Στην Καρδίτσα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας προχωρά σε συμβολική κινητοποίηση στις 11 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου. Την κινητοποίηση στηρίζει και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ). Συμμετοχή στις συμβολικές κινητοποιήσεις από την Επιτροπή αγώνα εργαζομένων νοσοκομείου και Κέντρου Υγείας ν. Καρδίτσας. 

Στην Κέρκυρα, τα εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ (ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας και το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας), προχωρούν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου στις 11 το πρωί. Την κινητοποίηση στηρίζουν ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολουμένων ΕΒΕ και οι Ομάδες Γυναικών Κέρκυρας και Βόρειας Κέρκυρας.

Στην Κεφαλονιά, η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, στηρίζει την πρωτοβουλία του τοπικού Εργατικού Κέντρου να παρέμβει με παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (ΓΝΚ) στο Αργοστόλι, στις 12 το μεσημέρι. Την στήριξή της εκφράζουν η ΕΛΜΕ – ΚΙ και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Στην Κοζάνη, το κάλεσμα των γιατρών και υγειονομικών για την πανελλαδική μέρα δράσης στην αίθρια πύλη του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης στηρίζουν τα σωματεία Εργατοτεχνιτών κι εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, Οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κοζάνης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, Σωματείο Συνταξιούχων IKA ΠΕ Κοζάνης, Παράρτημα Κοζάνης του ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ και η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης.

Στην Κω, θα γίνει συμβολική κινητοποίηση έξω από την πύλη του νοσοκομείου στη 1 μ.μ. 

Στη Λαμία, θα γίνει συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου Λαμίας στις 10:30 το πρωί. Την στήριξή του εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας.

Στη Λευκάδα, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας προχωρούν σε συμβολική κινητοποίηση στις 11 π.μ. έξω από την πύλη του νοσοκομείου. 

Στη Λάρισα, η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) θα πραγματοποιήσει συμβολική κινητοποίηση στις 10.30 π.μ., στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στη Λήμνο, στις 11 π.μ., κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου με παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση. Την στήριξή τους εκφράζουν το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης».

Σε Λέρο, Πάτμο, Λειψούς η Ενωση Ιατρών νοσοκομείου Λέρου (ΕΙΘΕΛ) θα προχωρήσει στις 11 το πρωί, σε συμβολικές κινητοποιήσεις στα προαύλια του νοσοκομείου Λέρου, του κέντρου υγείας Πάτμου και των ιατρείων Λειψών, Αγαθονησίου, μετά την απόφαση της ΟΕΝΓΕ για πανελλαδικές δράσεις.

Στην Μυτιλήνη, στις 11 π.μ., στην πύλη του Βοστάνειου νοσοκομείου. Την στήριξή του εκφράζει και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Στο Ναύπλιο, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ, προχωρούν σε συμβολική κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, στις 11 το πρωί.

Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο στις 13.00. Ταυτόχρονα, αντιπροσωπεία της Διοίκησης θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητή του ΓΝΠ «ο Άγιος Αντρέας», στις 10:30 π.μ. Επίσης, περιοδεία θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Σημειώνεται ότι, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και μέλη της Δημοτικής Αρχής, θα παραβρεθούν στη 1 μ.μ., στην κινητοποίηση (παράσταση διαμαρτυρίας) που έχουν εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στο ΠΓΝΠ και στο ΓΝΠ «ο Άγιος Αντρέας». Την κινητοποίηση στηρίζουν ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ) και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Πατρών «Η Αναγέννησις».

Σε Σάμο και Ικαρία: Κινητοποιήσεις στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, μαζικούς χώρους δουλειάς και σούπερ μάρκετ. Το Εργατικό Κέντρο και Σωματεία του νομού ενώνουν τη φωνή τους με τους υγειονομικούς των νησιών και όλης της χώρας στηρίζοντας την Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία στις 7 Απρίλη που έχει καλέσει η ΟΕΝΓΕ. Την στήριξή τους στις κινητοποιήσεις εκφράζουν το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου.

Στις Σέρρες, στις 12μ. η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών προχωρά σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου και σε συνέντευξη τύπου. Την κινητοποίηση στηρίζει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΠΕ Σερρών.

Στα Τρίκαλα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας Ν. Τρικάλων, προχωρά σε συμβολική κινητοποίηση στις 11 π.μ., έξω από την πύλη του ΤΕΠ. Τη στήριξή του εκφράζει ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων.

Στην Τρίπολη, στις 9.30 π.μ., συνέντευξη τύπου στην είσοδο του ΤΕΠ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, από την Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών Αρκαδίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες τα Καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας, το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια νομών Πελοποννήσου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αρκαδίας.

Στα Χανιά, στις 11 π.μ. στο νοσοκομείο. Την στήριξή του εκφράζει και ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων (μέλος της ΟΓΕ).

Στη Χίο, το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου νοσοκομείου καλεί στις 11 π.μ στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου. Τη στήριξή τους εκφράζουν η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Χίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου.

Παρεμβάσεις θα γίνουν και στα νοσοκομεία Κατερίνης, Γιαννιτσών, Βέροιας, κ.α.

Στήριξη από φοιτητικούς συλλόγους

Τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς στηρίζουν με ψηφίσματά τους και φοιτητικοί σύλλογοι, μπροστά στη μέρα πανελλαδικής δράσης. Στα ίδια ψηφίσματα μάλιστα αποφασίζουν να διοργανώσουν εθελοντικές αιμοδοσίες, αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη που υπάρχει, καθώς οι μονάδες αίματος έχουν μειωθεί κατά 40% 

Πηγή:902.gr