28 Νοεμβρίου – Όλοι στη μεγάλη πανελλαδική απεργία

Σε μία περίοδο ιδιαίτερα κομβική, με πολλά αφηγήματα της σοσιαλδημοκρατικής αστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταρρίπτονται, το εργατικό κίνημα βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη καμπή του. Μετά την απόρριψη από τη κυβέρνηση, της τροπολογίας πάνω από 500 σωματείων που κατέθεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον κατώτατο μισθό, μετά από τη σωρεία δικαστικών υποθέσεων στις οποίες έχουν συρθεί μέλη του αγροτικού, εργατικού κινήματος αλλά και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, το εργατικό κίνημα καλείται να αντιδράσει και να αντιδράσει δυναμικά. Παραθέτουμε τα Εργατικά Κέντρα και τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν πάρει απεργιακές αποφάσεις.

Εργατικά Κέντρα: Πειραιά, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Λάρισας, Αγρινίου, Λευκάδας, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου.

Ομοσπονδίες: Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος ΟΕΚΙΔΕ, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων στο Φάρμακο ΟΕΦΣΕΕ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών ΠΟΛ, Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας ΠΟΣΕΥΓ, Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας ΟΣΥΑΠΕ.

Η ΠΟΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Κυβέρνηση εκποίησε το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού μας πλούτου -υποθηκεύοντάς τον για 99 χρόνια και δυστυχώς συνεχίζει. Το καταστροφικό της έργο το “νιώσαμε” με την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος του Σιδηροδρόμου ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. Ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους διαφαίνεται μπροστά μας και η κυβέρνηση συνεχίζει “τα παιχνίδια της”».

Διεκδικεί υπογραφή ΣΣΕ σε ΟΣΕ ΕΡΓΟΣΕ, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές.

Τέλος όλα τα Σωματεία καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάσεις εργασίας και στον ΟΑΣΘ

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το seleo.gr, με δύο στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, μία στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09.00 το πρωί και μία από τις 21.00 μέχρι και τη λήξη της νυχτερινή βάρδιας. Όλα τα υπόλοιπα προγραμματισμένα δρομολόγια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Το Π.Α.ΜΕ με τη σειρά του έχει προβεί σε ανακοίνωση όπου διαβάζουμε μέσα από το portal του Κομμουνιστικού Κόμματος στο 902.gr.

Το Π.Α.ΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης έμμεσης και άμεσης, ενάντια στην παράδοση των σιδηροδρομικών μεταφορών, του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καμία συνθηκολόγηση με τα ελάχιστα και τη χαμοζωή. Μόνο η δική μας πάλη, μπορεί να ανατρέψει τις σοβαρές αντιλαϊκές πολιτικές.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στην πανελλαδική απεργία στις 28 Νοέμβρη για να δυναμώσουμε την ταξική πάλη, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων.  

 • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
 • ΣΣΕ στον ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα των εργαζομένων.
 • Γενική ΣΣΕ, με όχι κάτω από 751 ευρώ.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών – αντιασφαλιστικών νόμων, μέτρων και μνημονίων.
 • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους – παραμονή των μαθητών μετά το τέλος της μαθητείας.
 • Να καταργηθούν τα μπλοκάκια και οι εργαζόμενοι να γίνουν με πρόσληψη τακτικό προσωπικό.
 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
 • Δημόσια καθολική, υποχρεωτική, Κοινωνική Ασφάλιση.
 • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
 • Υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης.
 • Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Όλοι στις συγκεντρώσεις στις 28 Νοέμβρη για την Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια».

 • 4
 • 193

YOU MIGHT ALSO LIKE